Juha Salo tähtää takaisin voittokantaan: “Olemme tällä hetkellä takamatkalla”

7.3.2017 / 10:29
Juha Salo on saanut rallin SM-sarjassa kovaa haastetta "uusilta" kuljettajilta. (kuva: AKK/Taneli Niinimäki)

[ A- ] / [ A+ ]

Ralli SM-sarjassa SM1-luokan kakkospaikalta talvikauden viimeisen SM-osakilpailuun starttaava Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman lähtevät Kuopion Tahkovuorelle taistelemaan yleiskilpailun voitosta.

Tulevan viikonlopun Tahko SM-ralliin Salo valmistautui testaamalla Peugeot 208 T16 R5:n iskukykyä kahdella testitiellä Kanta-Hämeessä.

– Kokeilimme vain, että kaikki toimii parilla erityyppisellä testitiellä. Ja kaikki onkin OK. Uskon, että oma tekeminen ja rento ajaminen ovat ne avaimet, joilla pystymme Tahko SM-rallin voittamaan. Ja voittamaanhan tässä olisi pitänyt pystyä jo koko talvi. Olemme tällä hetkellä takamatkalla, mutta uskon että pystymme kauden mittaan kuromaan piste-eron vielä kiinni.

Sääennusteiden ja Tahkon alueella vallitsevan lumitilanteen perusteella kilpailijoille on lauantaina luvassa hieno perinteinen talviralli: lunta on paljon ja teitä reunustavat paksut lumipenkat.

– Alueen tiet ovat haastavia. Välillä on todella kapeata, mutta samalla nopeahkoa tietä. Katselin viime vuoden incar-videoita ja niissä ajoimme pitkiä pätkiä pehmeässä loskassa ihan täyttä. Jos lauantaina on pakkaskeli niin reitillä saa todella hienoja kyytejä.

– Kuulemma tämän vuoden reitillä on sama EK, jolla viime vuonna ajoin hankeen ja menetin pelin. Ainakin sille EK:lle pitänee tehdä tänä vuonna tarkempi nuotti, Salo hymyilee.

Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahkovuoren Tahko Event Parkissa. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Tahkolle kello 17.00 alkaen.

Lähde: Salo Racingin tiedote


Facebook kommentit