Juha Salo voitti rallin kesäavauksen

24.4.2016 / 10:31
Juha Salo voitti vaihtelevissa sääolosuhteissa ajetun Defa-rallin. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo ja Marko Salminen voittivat eilen lauantaina Keravalla ajetun kansallisen Defa-rallin. SM1-luokan SM-pistejohdossa ajava Peugeot-kaksikko lähti reitille ennakkosuosikkina eikä pettänyt.

Salo voitti kolmen erikoiskokeen mittaiseksi ralliksi typistyneen kilpailun 3,9 sekunnin erolla ennen tiimikaveriaan Mikko Lehessaarta. Hannu´s Rally Teamille kolmoisvoiton varmisti 7,6 sekuntia Salosta kolmanneksi ajanut Teemu Asunmaa.

Keravan Defa-ralli ajettiin varsin vaihtelevassa kevätsäässä. Välillä paistoi aurinko, toisinaan taivaalta tippui sakeana lunta ja räntää.

– Tänään kahdella pätkällä oli lunta. Aika erikoinen sää. En ajatellut ajavani tähän aikaan vuodesta rallia lumisateessa, mutta tulihan ajettua, Salo hymyili rallin maalissa.

– Harmi että kilpailun pisin erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan. Kolmen pätkän kisassa ei testiä päässyt juurikaan ajamaan, mutta katkesihan pitkä ajotauko, ja se oli tänään kisan tärkeintä antia. Kisa oli tapahtumana hyvä, nopeatempoinen ja järjestelyt huippuluokkaa, Salo kehui.

Rallin SM-kesäkauden ensimmäinen osakilpailu on vuorossa kesäkuun 11. päivä Sastamala-Huittisissa.

Lopputulokset; Defa-ralli, Kerava:

1.Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 12:32,2

2.Mikko Lehessaari – Reeta Hämäläinen Skoda + 3,9

3.Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 7,6

4.Jukka Hiltunen – Jarkko Kalliolepo Ford + 9,2

5.Eerik Pietarinen – Timo Hantunen Mitsubishi + 24,6

Lähde: Salo Racingin tiedote


Facebook kommentit