Juha Salolla edessään jo uran 17. Vaakuna Ralli – “Kovaa ja virheettömästi”

4.2.2020 / 16:56
Juha Salo ja Mikko Markkula ovat valmiina Mikkelin SM-ralliin (Kuva: Pekka Koski).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo hakee tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavasta rallin SM-sarjan kauden toisesta osakilpailusta uutta nousua kuluvan kauden osalta.

Juha Salo, 43, starttasi kauteen Rovaniemellä tammikuussa täynnä taistelutahtoa ja ilmoitti tavoitteekseen voittaa tänä vuonna jo uransa 11. rallin Suomen mestaruuden. Karkkilalainen joutui kuitenkin pettymään karvaasti, kun Skoda lipsahti ulos tieltä Tunturirallin toisen ajopäivän avauserikoiskokeella ja pistesarakkeeseen merkittiin pyöreä nolla. Kuuden osakilpailun SM-sarjassa takaa-ajettavaa siis riittää, mutta Salo ei aio luovuttaa, kuten ei ole tehnyt koskaan aiemminkaan uransa aikana.

Tunturirallissa Salo aloitti yhteistyön kartanlukija Pasi Kilpeläisen kanssa, mutta tuo yhteistyö jäi lopulta yhden kilpailun mittaiseksi. Mikkelissä Salolle nuotteja lukee Mikko Markkula, 39, lähes 100 MM-rallin kokemuksen omaavan kokeneen kartanlukijan. Markkula on lukenut nuotteja MM-sarjassa muun muassa Teemu Suniselle, Andreas Mikkelsenille, sekä Juho Hänniselle. Salon tiedotteen mukaan kaksikko löysi nopeasti yhteisen sävelen testeissä ennen tulevaa kilpailua.

– Meillä molemmilla on kova halu menestyä parhaalla mahdollisella tavalla ja jokaisessa kilpailussa. Haluamme ajaa yhden erikoiskokeen ja yhden rallin kerrallaan niin kovaa kun vain pystymme ja virheettömästi ja tehdä kaiken niin hyvin vain kun on mahdollista, Salo korostaa tiedotteessaan.

Salo on Vaakuna Rallin historian menestynein kuljettaja. Yleiskilpailun voittoja löytyy neljä kappaletta ja palkintosijoituksia yhteensä seitsemän. Ensimmäisen kerran Salo starttasi Mikkelissä SM-ralliin jo vuonna 2003 ja kolme ensimmäistä vuotta toivat kolme luokkavoittoa. Ensimmäisen kerran Salo nousi palkintopallille Mikkelissä yleiskilpailun osalta vuonna 2008 (toinen sija) ja ensimmäinen yleiskilpailun voitto puolestaan tyli vuonna 2011.

– Mikkelissä edessämme on yhdeksän erikoiskoetta. Lähtönumeromme on viisi. Se on hyvä paikka lähteä reittiä kiertämään. Metrisiä penkkoja ei ole, joten pitää ajaa vähän varovaisemmin kun Rovaniemellä, Salo korostaa 16 Vaakuna Rallin kokemuksella.

Markkula lähtee uuteen projektiin täynnä intoa.

– Aina, kun puhutaan rallin SM- tai MM-sarjan kärkikuljettajasta, niin se motivoi minua. Juhan kohdalla kymmenen Suomen mestaruutta puhuvat omaa kieltään. Kun työt tehdään tavoitteellisesti ja ammattimaisesti, niin en voi itse enempää pyytää. On tärkeää, että asenne on kohdallaan ja Juhalla on. Jo tammikuinen Tunturiralli näytti sen, että vauhtia löytyy, Markkula sanoo.

Viime kaudella Markkula osallistui vain yhteen ralliin, Ruotsin MM-ralliin, yhdessä Janne Tuohinon kanssa. Tammikuussa Tunturirallissa Markkula luki nuotteja SM3-luokassa kilpailleelle Toni Tuomiselle. Vaikka riihimäkeläisen huippukartturin kalenterissa ei viime aikoina juurikaan kilpailuja ole ollut, niin hän muistuttaa Salon tiedotteessa, että kyseessä ei ole kuitenkaan ollut missään nimessä uran päättyminen. Jäähdyttelemään ei Markkula tässä kohtaa siis uuden projektin myötä lähde.

– Kun Juha kysyi, niin mahdollisuuteen oli kiva tarttua. Teen Juhan kyydissä parhaani niin kuin aina, Markkula vakuuttaa.

SM Vaakuna Ralli polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Loput kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina ja maaliseremoniat Mikkelin torilla käynnistyvät kello 19.18.

Lue myös!

Salon ja Kilpeläisen yhteistyö jäi yhden kilpailun mittaiseksi (25.1.2020)
98 MM-rallin Mikko Markkula on Juha Salon uusi kartanlukija (28.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit