MOTORSPORT

Juha Salolla vyöllään kolme Itärallin voittoa – “Tavoite päättää talvikausi kunnialla”

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeiset SM-pisteet jaetaan tulevana lauantaina Itä-Suomen laulumailla Joensuussa, kun vuorossa on rallikalenterissa ensimmäisen kerran jo 60-luvun puolivälissä esiintynyt perinteinen Itäralli.

Hannu’s Rally Teamia edustavalle rallin kymmenkertaiselle Suomen mestarille Juha Salolle Itäralli on ollut aina hyvä ja mieluinen kilpailu. Useiden SM-voittojen lisäksi Salo on tuonut Joensuusta kotiin myös uransa alkuvaiheessa ensimmäisen merkittävän luokkavoittonsa. Yleiskilpailun voittoa Salo on juhlinut Itärallissa vuosina 2010, 2013, sekä 2015.

– Joensuun seudulla on aina tarjolla hyvät, nopeat ja vauhdikkaat tiet, jotka korkeuseroineen tarjoavat kuljettajille hienon haasteen. Itärallista on oikeastaan vain hyviä muistoja. Olen saavuttanut Joensuussa muun muassa urani ensimmäisen yleisessä luokassa ajetun luokkavoiton, Salo muistelee.

Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat talvikauden viimeiseen SM-osakilpailuun luottavaisina. Takana on onnistunut ennakkotesti Peugeot 208 T16 R5 -autolla ja luotto autoon ja renkaisiin on kunnossa.

– Lähtökohtaisesti voitosta ajetaan aina, mutta paikka kolmen joukossa kelpaa myös. Säädimme testeissä autoamme hieman, mutta ei mitään dramaattista. Tavoitteemme on lähteä päättämään talvikausi kunnialla loppuun. Vauhtimme Mikkelin SM-rallin neljällä viimeisellä ek:lla oli jo hyvällä tasolla ja juuri tästä aiomme jatkaa myös Joensuussa.

Kauden molemmissa SM-rallissa Salon pistepussi karttui kahdeksalla pisteellä, joiden myötä sijoitus SM1-luokan yhteispisteissä on kahdeksas. Joensuusta Salo hakee kauden parasta ajosuoritusta ja lopputulosta.

– Suunnitellaan hyvä, sekä hieman edellistä rohkeampi ja tarkempi nuotti ja ajetaan virheetön kilpailu. Kaikkemme teemme, jotta saamme talvikauden kunnialla päätökseen, Salo lupaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com