MOTORSPORT

Juha Salolle uusi kartanlukija – “Tuo tullessaan uutta näkemystä ja virtaa toimintaamme”

Rallin 10-kertainen Suomen mestari Juha Salo lähtee kilpailukauteen 2018 uuden kartanlukijan kanssa. Salolle ensi vuonna nuotteja lukee Topi Luhtinen.

Juha Salon ja Jarno Ottmanin viime tammikuussa Tunturirallista käynnistynyt yhteistyö jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi, kun Salo ilmoitti joulunpyhien alla, että hänen uusi kartanlukijansa kaudella 2018 on piekämäkeläinen Topi Luhtinen. Salo ja Ottman sijoittuivat rallin SM-sarjassa päättyneellä kaudella SM1-luokassa hopealle ja seitsemästä osakilpailusta kaksikko voitti yhden, Uudenkaupungin SM-rallin syyskuussa.

– Ottmanin keskittyessä muihin projekteihin, niin yhteistyö Topin kanssa tuli ajankohtaiseksi. Jarnolle iso kiitos kuluneesta kaudesta, Salo sanoo tiedotteessaan.

41-vuotias Salo on juhlinut rallin Suomen mestaruutta urallaan 10 kertaa ja niistä ensimmäinen tuli nuorten luokassa vuonna 1996. Rallin kotimaisen kuninkuusluokan eli nykyisen SM1-luokan Suomen mestaruuden Salo on voittanut vuosina 2013, 2015 ja 2016. Luhtinen luki Salolle nuotteja viime elokuussa Liettuassa ajetussa Samsonas-rallissa.

– Homma sujui loistavasti. Topin kanssa odotan innolla alkavaa kautta. Hän tuo tullessaan uutta näkemystä ja virtaa toimintaamme. On mukava lähteä rakentamaan kautta 2018 hänen kanssaan ja kamppailemaan Suomen mestaruudesta. Olemme käyneet yhdessä nuotteja harjoittelemassa ja Topilla on ollut uusia hyviä visioita nuottien suhteen. Nuoresta iästään huolimatta Topilla on paljon hienoja ideoita, joita voimme hyödyntää tulevissa kisoissa, Salo hehkuttaa.

Luhtinen osallistui kaudella 2017 kuuteen SM-ralliin Joni Viitalan kartanlukijana SM3-luokassa.

– Olen tottakai kiitollinen tästä mahdollisuudesta, kun pääsen moninkertaisen Suomen mestarin ja huippukaluston kyytiin. Tulevasta kaudesta olen innoissani ja odotan jo kovasti ensimmäistä kisaamme. Olin Juhan kyydissä yhden testin ajan, jonka jälkeen avautui mahdollisuus Liettuan ralliin Juhalle kartturiksi. Liettuassa meillä mielestäni sujui yhteistyö loistavasti ja meillä oli kyllä hauska kisa. On ehdottomasti hieno juttu lähteä Juhan kyytiin ensi kaudella, koska tiesin että meillä yhteistyö toimii, Luhtinen kommentoi.

Salo avaa kilpailukautensa 13. tammikuuta ajettavassa Lopen UA:n ja Karkkilan UA:n yhteistyössä järjestämässä Kaloppi-rallissa, joka ajetaan Salon kotimaisemissa. Salo osallistuu ei-nuotillisten luokkaan yhdessä Jorma Nyholmin kanssa. Rallin SM-sarja käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä ja sieltä käynnistyy myös Salon ja Luhtisen yhteistyö kilpailujen osalta kaudella 2018.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com