Juha Salon haaveet hattutempusta kariutuivat ulosajoon

14.3.2016 / 14:29
Juha Salon Tahko SM-ralli meni pilalle lauantaisen ulosajon takia (Kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Tahko-ralli ajettiin viikonloppuna Nilsiän maisemissa. Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Rovaniemellä ja Mikkelissä yleiskilpailun, sekä SM1-luokan voittoa juhlinut Juha Salo kartanlukijanaan Marko Salminen joutuivat nyt pettymään, kun ulosajo lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella pudotti Peugeot-kaksikon kauas voittotaistelusta.

SM-pistejohdossa talvikauden rallien jälkeen jatkava Salo sijoittui Tahkolla lopulta SM1-luokassa sijalle 11.

– Yksi jarrutus vähän leveäksi, auto ojaan ja kisa rallin voitosta oli osaltamme siinä. Ei tule heti mieleen, koska viimeksi olen aikaa ojassa viettänyt. Auto jäi turhankin tukevasti lumipenkan päälle pohjastaan kiinni. Yleisöäkin oli paikalla ihan hyvin, mutta auton saaminen takaisin tielle vei yli viisi minuuttia ja kisamme oli siinä. Mitätön virhe, josta maksoimme kalliin hinnan. Kun mutkasta oli vielä lumivalli pois niin auto putosi suoraa ojaan ja se jäi siihen jumiin, Salo harmitteli tiedotteessaan.

Salo päätti kuitenkin jatkaa rallia vielä ulosajon jälkeenkin ja se kannatti. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ajetut pohja-ajat nostivat sijoituksen kiinni SM1-luokan pisteisiin.

– Onneksi pääsimme jatkamaan matkaa ja saimme kolme pistettä täältä mukaamme. Ne voivat olla loppukaudesta tärkeitä, sillä tietojemme mukaan voittoon ajanut Norjan Ole Christian Veiby ajaa koko SM-sarjan, joten hän on myös päävastustajamme sarjassa, Salo muistutti.

Plusasteiden ja kevätauringon sulattamat tienpinnat olivat nelivetokuljettajille haasteellisia. Salo starttasi reitille ensimmäisenä nelivetoautokuntana lähtönumerolla 39.

– Ajo-olosuhteet olivat vaikeat ja lähtöpaikkamme oli jo turhankin haastava paikka ajaa. Tiet olivat etuvetoautojen jälkeen ihan pöperöä ja autoja oli edessä poikittain. En oikein jaksa ymmärtää, että lajimme pääsarjassa rallia harjoittelevien pitää päästä ajamaan letkan keulilla. Kyllä he voivat treenata ajamista isommallakin lähtönumerolla, Salo kritisoi.

Salo sanoo, että yhdestä epäonnistumisesta huolimatta hän starttaa kesäkauteen luottavaisena.

– SM-johto säilyi ja autoomme on tulossa uusia luokitusosia, joiden avulla vauhtia on luvassa lisää. Se, että ehtivätkö osat ensimmäiseen SM-osakilpailuun mennessä, ei ole vielä varmaa.

Lähde: Juha Salon tiedote


Facebook kommentit