Juha Salon tähtäimessä 11. Suomen mestaruus – “Mielenkiintoinen syksy tulossa”

22.8.2019 / 13:05
Juha Salo Turku-Salon SM-rallissa syksyllä 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan mestaruudesta kilpailevat Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen hakevat tänä viikonloppuna pitkän kesätauon jälkeen ajotuntumaa Mänttä 200 -ajossa.

Lähtönumerolla 24 lauantaina matkaan starttaava Juha Salo sanoo, että Mäntässä ajettava pienoisralli palvelee hyvin rallin SM-sarjan tärkeää syyskautta. SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kun on edessä jo reilun viikon kuluttua Laitilassa.

– Reilun kuukauden sisällä edessämme on kauden kaksi ratkaisevinta SM-rallia, joihin tulee valmistautua huolellisesti. Edellisen kerran olen ajanut rallia kesäkuun puolivälissä, joten Mänttä 200 -ajo tulee testirallina vastaan sopivana ajankohtana. Tässä kohtaa tärkeintä on saada kilpailukilometrejä ennen Laitilan SM-rallia alle ja tarkastaa, että kaikki toimii, Salo taustoittaa syitä osallistumiselleen.

Täysin ajamatta koko kesää ei rallin 10-kertainen Suomen mestari tietenkään ole ollut, ralliautosta kun siis puhutaan.

– Toki olen kesän aikana ajanut pari testiä, mutta ei se testiajo tutulla tiellä korvaa vieraalla tiellä nuotista ajamista. Aluksi puntaroin, että kannattaako muutamaa pätkää lähteä ajamaan, mutta reilut 47 erikoiskoekilometriä on hyvä määrä ajaa vieraalla tiellä nuotista. Vieraalla tiellä kilpailuolosuhteissa myös auton todellinen käytös tulee aina parhaiten esille, Salo kuvailee.

Salo kertoo, että Mäntässä tarkoitus on kokeilla myös muutamia säätömahdollisuuksia käytännön toimissa.

– Ei mitään suurta ja mullistavaa. Lähinnä kokeillaan muutamaa juttua ja annetaan mennä reippaasti. Se on tärkein juttu, että saadaan hyvät lähtökohdat syksyn rynnistyksiin. Ajan Mäntän jälkeen vielä testin jossa tarkastetaan, että kaikki on kunnossa Laitilaan. Aika mielenkiintoinen syksy tulossa, Salo pohtii.

Lue myös! Juha Salo ja Esa Ruotsalainen tähdittävät maailman vanhinta pienoisrallia (21.8.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit