MOTORSPORT

Juha Salon ura jatkuu, kalustokysymys vielä avoin – “Selviää loppuvuoden aikana”

Hannu’s Rally Teamin Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen sijoittuivat rallin SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa neljänneksi. Salo kilpaili ensimmäistä kertaa Skoda Fabia R5 -autolla, jonka karkkilalainen oli vuokrannut Printsport Racingiltä.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyi perjantaina ja kolmen erikoiskokeen jälkeen Juha Salo oli sijalla neljä, vajaat 10 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Ihan ok tulos. Uudella autolla pimeässä ajaminen ei ollut paras vaihtoehto aloittaa, mutta ihan hyvin meni. Ensimmäisellä ja kolmannella ek:lla sähläsin vaihteiden kanssa. Aina ei oikein tiennyt tuliko ajaa pienemmällä vai isommalla vaihteella. Mutta uusi auto tuli koko ajan tutummaksi. Kolmannella pätkällä jarruttelin liikaa edellä ajaneen ulosajon takia. Tästä on ihan hyvä jatkaa huomiselle, Salo kommentoi yötauolle saavuttuaan.

Salo aloitti toisen kilpailupäivän hyvin, mutta kolmen viimeisen erikoiskokeen suoritukseensa hän ei ollut tyytyväinen.

– Heti huoltotauon jälkeinen ek kuusi meni täysin vihkoon, ajossa ei ollut rytmiä ja en saanut puristettua kahdelle seuraavallekaan ek:lle sellaista rentoa suoritusta. Ajoni oli etenkin huippunopeissa mutkissa hakemista.

Maalissa Salo oli viides, mutta se kohentui vielä yhdellä pykälällä Teemu Asunmaan saatua 10 sekunnin aikarangaistuksen. Salon mukaan sijoitus ei ollut sitä mitä hän lähti Skoda-debyytistään hakemaan.

– Hyvät ek-ajat kuitenkin lämmittivät mieltäni. Uusi auto tuli koko ajan tutummaksi. Tämä kilpailu herättää ajatuksia ensi kautta ajatellen, jota seuraavaksi ryhdytään yhteistyökumppaneiden kanssa kasaamaan kuntoon. Lopettaa en aio sillä uskon, että minulla on vielä annettavaa tälle lajille, Salo sanoo.

Ensi kauden kalustokysymys on ensimmäinen asia, joka Salon taustavoimineen pitää ratkaista. Yksi asia sen suhteen on jo kuitenkin varma: Salo ajaa kauden 2019 oman tiimin autolla.

– Oman auton kanssa saan testata silloin kun sopii ja niin paljon kun haluan. Testattavaa tuleekin olemaan ja etenkin omaa ajotyyliäni pitää vielä kehittää R5-autolle paremmin sopivaksi. Kuten täälläkin nähtiin, kilpailu kärjessä on todella tiukkaa ja paikka viiden nopeimman joukossa on pienistä asioista kiinni.

– Urani ei ollut tässä. En tule lopettamaan ja ensi vuonna jatketaan. Millä kalustolla, se selviää loppuvuoden aikana, Salo päätti.

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com