Juha Salon uusi kartanlukija on Jarno Ottman – “Onnekseni mies oli vapaana”

9.1.2017 / 11:36
Jarno Ottman (vas.) lukee alkavalla kaudella nuotteja Juha Salolle (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo, rallin kymmenkertainen ja SM1-luokan hallitseva Suomen mestari, lähtee alkavaan kauteen vierellään uusi kartanlukija. Kuusi vuotta Salolle nuotteja lukenut Marko Salminen siirtyy japanilaisen Takamoto Katsutan vierelle ja tammikuun lopulla SM-sarjan avaavassa Tunturirallissa Salolle lukee nuotteja Jarno Ottman.

Juha Salon ja Marko Salmisen kuusi vuotta kestänyt yhteistyö päättyi toistaiseksi kauteen 2016 ja Suomen mestaruuteen SM1-luokassa. Salmisen siirryttyä japanilaisen Takamoto Katsutan kartanlukijaksi, tuli Salolle tehtäväksi löytää uusi kartturi vierelleen vuoden 2017 kilpailuihin. Uuden ja kokeneen kartanlukijan löytäminen ei ollut helppo tehtävä.

– Jarnon nimi tuli onneksi nopeasti mieleeni. Hän asuu Etelä-Suomessa Hyvinkäällä ja on kovissa kyydeissä istunut kokenut kartanlukija. Rohkenin kysymään ja onnekseni mies oli vapaana. Yhteistyömme alkuvaiheessa tapahtuviin nuottitreeneihin on iso apu, että Jarno asuu samalla seudulla, Salo kommentoi tiedotteessaan.

17 vuotta kartanlukijan tehtäviä tehnyt Ottman on aiemmin urallaan lukenut nuotteja kansallisissa kisoissa ja SM-sarjassa mm. Joni Nikolle, Joonas Soilulle, sekä Jarkko Nikaralle. Tiedotteen mukaan Ottman oli jo pohtimassa uransa lopettamista, mutta soitto moninkertaiselta rallin Suomen mestarilta sai mielen muuttumaan.

– Kuljettaja ja auto ovat minulle uutta, mutta muut rallin SM-sarjan olosuhteet ovat jo vuosien varrelta tuttuja. Olin jo lopettamassa, mutta tällaista mahdollisuutta en halunnut missään nimessä sivuuttaa. Virtaa on nyt vaikka muille jakaa. Olen tuntenut Juhan jo muutaman vuoden ajalta ja tulen hänen kanssaan hyvin juttuun. Mestaruudet ja rallin yleiskilpailun voitot kiinnostavat. Vaikea olisi ollut ei sanoa, Ottman sanoo.

Salon ja Ottmanin ensimmäinen kilpailu yhdessä on tammikuun lopulla ajettava Tunturiralli, joka perinteiseen tyyliin toimii SM-sarjan avausosakilpailuna. Salo on juhlinut Tunturirallin voittoa urallaan aiemmin kuusi kertaa, Ottman metsästää nyt ensimmäistä voittoaan.

– Kuudet poronsarvet ovat jo hyllyssä ja tulevassa kisassa Jarnolle haetaan niitä ensimmäisiä. Ei meillä muuta tavoitetta ole kuin voittaa ja uusia SM1-luokan Suomen mestaruus. Haaste on tänä vuonna kovempi kuin moneen vuoteen. Uutta kalustoa ja kuljettajia on viivalla, kisa tiivistyy ja se on SM-sarjankin kannalta vain hyvä asia, Salo muistuttaa.

Arctic Lapland Rally eli tuttavallisemmin Tunturiralli käynnistyy perjantaina 27. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Juha Salon tiedote


Facebook kommentit