Juhliiko Nikara luokkavoittoa myös Seinäjoella? – “Kova kisa varmasti edessä”

13.6.2018 / 00:25
Jarkko Nikara Kouvolan SM-rallissa toukokuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Ensimmäisen SM-rallinsa jo 12 vuotta sitten ajanut Jarkko Nikara lähtee Pohjanmaa Ralliin SM2-luokan hallitsevana voittajana, ajoihan saarijärveläinen luokkavoittoon edellisessä SM-rallissa Kouvolassa toukokuussa.

Jarkko Nikara ajoi rallin SM-sarjan kuluvan kauden kolme ensimmäistä osakilpailua SM1-luokassa, mutta talvikauden jälkeen Tommi Mäkinen Racingin pajalla Puuppolassa Subaruun tehtiin tarvittavat muutokset ja niiden myötä luokka vaihtui pykälää pienemmäksi, eli SM2-luokkaan. Vaihto kannatti, sillä Nikara ajoi heti ensimmäisessä kilpailussaan Kouvolassa luokkavoittoon.

– Jälkikäteen ajateltuna SM2-luokka olisi varmasti ollut järkevin kauden alusta saakka. Nyt pystyttiin melko virheettömään suoritukseen. Joitain rytmitysvirheitä alussa tuli, mutta varsinkin iltapäivällä toiseen kertaan ajetut erikoiskokeet menivät hyvin, Nikara sanoo rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Neljän osakilpailun jälkeen SM2-luokan kärkitaistelu on hurjan tasainen, sillä kärkinelikko mahtuu kuuden pisteen sisään. Nikara nousi Kouvolan voitostaan saamiensa 25 pisteen myötä viidenneksi. Loppukauden osakilpailuissa kokenut kuljettaja tulee varmuudella sekoittamaan luokan tilannetta ja tarjoamaan mestaruudesta taisteleville kuljettajille kiven kovan vastuksen.

– Samalla mallilla koitetaan jatkaa Seinäjoella kuin Kouvolassa. Kova kisa on varmasti edessä. Tiestö muuttuu vähän nopeammaksi ja selkeämmäksi. Se varmasti helpottaa esimerkiksi nuotin tekemistä ja lukemista, Nikara ennakoi.

 

Lainaa Nopeasti

 

“Tulostavoitteella en ole itseäni stressannut”

Nikara on urallaan osallistunut Pohjanmaa Ralliin aiemmin kolme kertaa, kun se on ollut SM-sarjan osakilpailu. Vuonna 2013 sijoitus yleiskilpailussa oli toinen, seuraavana vuonna tuli kesketys ulosajon myötä ja vuonna 2015 sijoitus oli yleiskilpailussa viides. Tällä kaudella Nikara on ehtinyt ajamaan SM-sarjan lisäksi myös Ruotsin MM-rallissa, sekä Italian rallisarjan osakilpailussa.

Työt Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmassa ja kartturioppilas Sayaka Adachin kuljettajana pitävät Nikaran kiireisenä.

– Kokonaisuutena tämä aika on ollut minulle varmasti parasta aikaa autourheilussa, jota on jo 15 vuotta tehty ja nyt tästä saa nauttia oikein kunnolla, vaikka kyseessä onkin koulutusprojekti. Paljon on myös kehitetty nuottia englanninkielisestä englannin ja suomen sekaiseen nuottiin ja tätä kautta on saatu kartanlukijankin suuhun sopivampaa nuottikieltä, toista kauttaan Adachin kanssa kilpailuja kiertävä Nikara taustoittaa.

Heinäkuussa Nikara ja Adachi nähdään Ford Fiesta R5 -autolla niin Autoglym Rallissa Sastamalassa, kuin myös heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomen MM-rallissa.

– Hienoahan Suomen MM-ralli ja testikilpailu ennen sitä on ajaa. Alle tulee vielä R5-auto, niin saadaan kunnon kilpailu. Alussa varmasti ottaa aikaa löytää oikeat paikat jarruttaa, mutta onneksi pääsemme ajamaan ennen kisaa. Tulostavoitteella en ole itseäni stressannut, mutta hienoahan se olisi palkintosijoituksesta ajaa, Nikara päätti.

Perjantaina ja lauantaina ajettavan Pohjanmaa Rallin kokonaispituus on noin 350 kilometriä, josta kahdeksan erikoiskokeen osuus on noin 115 kilometriä.

 

Pohjanmaa Ralli 2018 VIP

 

Lue myös!

Nikara ja Adachi toivat nuotteihin lisää Suomen kieltä (8.3.2018)
Nikara järjesti komean loppukirin (24.3.2018)
Nikara palasi voittajaksi, japanilaiskartturi teki historiaa (20.5.2018)

Osallistu kilpailuun ja voita VIP-lippu Pohjanmaa Ralliin!

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit