Juhliiko Toyota-talli myös Keniassa? – “Ei saa päästää hyvänolontunnetta tulemaan”

23.6.2021 / 18:44
MM-pistejohtaja Sebastien Ogier Safari Rallin testierikoiskokeella (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tällä viikolla legendaarisen Safari Rallin merkeissä Keniassa, Afrikassa. Kauden lähestyessä puolivälin krouvia, on Toyota-talli yltänyt historiansa parhaimpaan alkukauteen.

Edellisen kerran Safari Ralli oli mukana rallin MM-sarjassa vuonna 2002 ja vaikka kilpailun nimi onkin edelleen sama, tulee edessä oleva kilpailu kuitenkin olemaan täysin erilainen kuin mitä se oli 19 vuotta sitten.

– Nyt tämä on nopeuskilpailu, eikä seikkailu, niin kuin se joskus on ollut, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuvailee udistunutta Safari Rallia UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Kun Keniassa edellisen kerran MM-pisteistä taisteltiin, yleiskilpailun voittoon ajoi Colin McRae Fordilla. Britin loppuaika 1010,80 kilometrin reitillä oli lähes kahdeksan tuntia. Tänä vuonna vastaava kokonaisaika vaatisi kärkiautoilta joko kävelyvauhtia tai runsaasti ongelmia, sillä nyt kilpailureitin pituus on reilut 320 kilometriä, erikoiskokeiden osalta.

– Nyt autoissa ei ole “snorkkeleita”, ei ole Safari-puskureita ja helikopterit eivät lennä autojen yllä. Tiet on suljettu, formaatti on siis samanlainen kuin muissakin MM-ralleissa. Pätkät liikkuu samoilla alueilla missä Safari Rallia on aiemmin ajettu. Maastoltaan ja maisemiltaan se on samantyyppinen kuin silloin aikoinaan, mutta luonne on erilainen. Ei ajeta niin rajuilla teillä kuin ennen, Latvala taustoittaa.

Vuosina 2003-2019 Safari Rallia on ajettu osana Afrikan, sekä Kenian rallisarjaa ja myös IRC-sarja vieraili Keniassa vuosina 2007 ja 2009. Latvala on luottavainen sen suhteen, että Keniassa järjestelyt tulevat toimimaan moitteitta.

– Uskon, että he osaavat tehdä asioita oikein. Maan presidentti tukee paljon tätä kilpailua. Korona tietysti on ollut sielläkin se haastavin tekijä. Kaikki jotka on kilpailun organisaatiossa töissä, ovat rokotettuja ja rallin aikaan pyritään pysymään “kuplassa”. Luotan, että asiat tulevat toimimaan hyvin, Latvala sanoo.

Jos helmikuussa Rovaniemen MM-rallin aikaan ennen kilpailua keskusteltiin poroista ja niistä erikseen varoitettiin myös kilpailijaoppaassa, niin Kenian tunnetusti villi luonto tarjoaakin sitten eläinten osalta lähes kaikkea mahdollista. Koska Latvalan mainitsemia Safari-puskureita ei ole käytössä, toistasataa kulkevan ralliauton törmääminen isoon eläimeen olisi ilman muuta äärimmäisen vaarallista. Juuri eläimet ovatkin kilpailun alla huolenaihe numero yksi.

– Se tulee olemaan iso haaste. Järjestäjä on luvannut, että he lentävät helikopterilla ennen kilpa-autojen menemistä pätkille. Pitää vaan toivoa, että eläimet eivät sitten tule takaisin, Latvala pohtii.

Aiempina vuosina Afrikasta on saatu videokuvaa ralleista, missä yleisöä on ollut teiden varsilla paljon ja yleisön sijoittuminen on paikoitellen ollut myös vaarallisen näköistä touhua. Latvala ei usko, että yleisö aiheuttaisi kilpailun aikana ongelmia.

– Pätkät ajetaan yksityisillä mailla, niin yleisöllä ei ehkä ole niin helppo mennä sinne. Sen takia en ole niin huolissani yleisöstä ja luotan, että siitä ei tule ongelmaa.

 

Näitä kavereita, kuten ei muitakaan eläimiä, toivota rallin aikaan erikoiskokeille (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

“Tietyllä tavalla helpottaa, mutta voi myös vaikeuttaa”

Toyota ajoi Safari Ralliin valmistavat testit Espanjassa. Tavoite oli löytää Euroopan puolelta niin huonokuntoiset tiet kuin mahdollista ja siinä Toyota myös onnistui.

– Harvoin on niin huonoilla teillä oltu mitä Espanjassa. Tottakai tälläiseen kilpailuun kun lähdetään, niin ollaan varauduttu, että pitää olla vahvemmat panssarit ja auto (pohjakorkeus) niin korkealle kuin saa. Tähän tilanteeseen tällä aikataululla ei ole pystynyt mitään erikoisosia luokittelemaan. Aiempia osia mitä on tehty ja on luokiteltu ja jos olet esimerkiksi myöhemmin keventänyt autoa, niin nyt pystyy palaamaan niihin alkuperäisiin osiin. Etsitään kaikkein vahvimmat osat tuohon kilpailuun mitä löytyy, Latvala kuvailee poikkeukselliseen kilpailuun tehtäviä valmisteluja auton osalta.

Rallin MM-sarjassa on tällä kaudella edetty viimevuotiseen tapaan Toyotan ja Hyundain hallitessa tapahtumia, kun taas M-Sport Fordin roolina on ollut lähinnä jäännöspisteiden kerääminen. Monte Carlossa, Kroatiassa ja Italiassa Toyota saavutti kaksoisvoiton, kun taas Rovaniemellä Hyundai vei voiton ja kolmossijan. Nyt kun WRC-karavaani suuntaa kohti täysin uutta kilpailua, on voimasuhteiden arviointi etukäteen äärimmäisen vaikeaa.

– Pitää paikkansa! Nyt ei pysty sanomaan, että kenellä on parhaat ennakkoasetelmat. Täysin uusi kilpailu ja uudella alueella, missä yksikään nykykuljettajista ei ole ajanut. Palapeli voi hyvinkin olla mielenkiintoinen ja siellä voi tulla koviakin yllätyksiä. Sardiniassa 40 prosenttia WRC-autoista tuli maaliin ilman keskeytystä ja se on siihen kilpailuun aika pieni lukema. Kuka ajaa ehjän ja fiksun kilpailun, saavuttaa varmasti hyvän tuloksen, Latvala arvioi.

Latvala myös allekirjoittaa sen näkemyksen, että ilman palkintosijoituksia tällä kaudella jääneelle M-Sport Ford -tallille uusi kilpailu tarjoaa paremmat menestysmahdollisuudet kuin kauden muut perinteisimmät MM-rallit.

– Vanhoissa kilpailuissa mitä on paljon ajettu, niin alkaa tulla “ratamaisuusaspektia”. Jos auton suorituskyky on huonompi, niin se merkitsee enemmän noissa vanhoissa kilpailuissa kuin Safarin kaltaisissa uusissa kilpailuissa. Kun tiedät ja osaat ne paikat niissä vanhoissa kilpailuissa, pystytään ajaminen viemään kovalle tasolle, jolloin autojen suorituskyky tulee olemaan isommassa roolissa, Latvala analysoi.

Autonvalmistajien MM-pisteissä Toyotan johto toisena olevaan Hyundaihin on venähtänyt jo 49 pisteeseen ja kuljettajien MM-pisteissä Toyota-duo Sebastien Ogier ja Elfyn Evans pitävät hallussaan kaksoisjohtoa. Thierry Neuville parhaana Hyundai-kuljettajana kolmannella sijalla on jäänyt Ogierista 29 pistettä. Toyota-talli hallitsee siis tällä hetkellä MM-sarjaa, mutta Latvala muistuttaa, että kausi on vielä pahasti kesken.

– Tietyllä tavalla se (selkeät pistejohdot) helpottaa, mutta se voi myös vaikeuttaa. Silloin tulee vaaraelementti, että luulee pelivaraa olevan enemmän. Ei saa päästää hyvänolontunnetta tulemaan. Tiedetään, että Hyundai tekee koko ajan töitä, he ovat tosi nälkäisiä ja heiltä löytyy nopeutta. Portugalissa he oli nopeampia kuin me, mutta meillä auto oli vahva ja kokonaisuus toimi. Se toi meille sen tuloksen, tasaisuus ja kestävyys olivat avaintekijät, Latvala korostaa.

Toyotan nykyinen rallitalli tuli mukaan MM-sarjaan vuonna 2017 ja kun nykytilannetta peilataan aiempiin kausiin, ei japanilaismerkki ole koskaan aiemmin kerännyt näin isoa pistepottia kuin tänä vuonna.

– Olen sanonut sen aiemminkin, että meillä on MM-sarjan parhaat kuljettajat ja tiimi on tehnyt todella kovasti töitä. Tottakai sitä pohjaa on luotu jo aikaisempina vuosina. Kiitos Tommi Mäkisen, siellä on tehty isoja asioita oikein. Se, että kaikilla tiimissä on hyvä fiilis ja kaikki ovat motivoituneita, niin sieltä ne tulokset tulee. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Kokonaisuutena auto on toiminut huikean hyvin ja siitä tekniselle tiimille iso kiitos, Latvala kehuu.

Kenian MM-rallin, Safari Rallin, hieman alle viisi kilometriä pitkä avauserikoiskoe ajetaan torstaina. Perjantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 129 kilometriä. Myös lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta (132,08 km), kun taas viimeinen kilpailupäivä sunnuntaina pitää sisällään viisi erikoiskoetta (53,49 km), mukaan lukien myös kilpailun päättävän Power Stage -erikoiskokeen. Yhteensä Safari Rallissa ajetaan ek-kilometrejä reilut 320.

 

 

Safari Ralli 2021 aikataulu

Torstai 24.6.

14.08 – EK1 Super Special Kasarani (4,84 km)

Perjantai 25.6.

08.09 – EK2 Chui Lodge 1 (13,34 km)
09.05 – EK3 Kedong 1 (32,68 km)
10.18 – EK4 Oserian 1 (18,87 km)

13.46 – EK5 Chui Lodge 2 (13,34 km)
14.42 – EK6 Kedong 2 (32,68 km)
15.55 – EK7 Oserian 2 (18,87 km)

Lauantai 26.6.

08.08 – EK8 Elmenteita 1 (14,67 km)
09.08 – EK9 Soysambu 1 (20,33 km)
10.22 – EK10 Sleeping Warrior 1 (31,04 km)

14.05 – EK11 Elmenteita 2 (14,67 km)
15.08 – EK12 Soysambu 2 (20,33 km)
16.22 – EK13 Sleeping Warrior 2 (31,04 km)

Sunnuntai 27.6.

07.26 – EK14 Loldia 1 (11,33 km)
08.38 – EK15 Hell’s Gate 1 (10,56 km)
10.45 – EK16 Malewa (9,71 km)
11.25 – EK17 Loldia 2 (11,33 km)
13.18 – EK18 Hell’s Gate 2 (10,56 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit