Juho Hänninen nöyränä Korsikalle: “Ei parane lähteä uhoamaan”

5.4.2017 / 09:23
Juho Hänninen on ajanut rutkasti Toyotaa asvaltilla, ja luotto autoon on löytynyt. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Ranskan MM-ralli Korsikalla alkaa perjantaina. Toyota Gazoo Racingin Juho Hänninen sanoo, että kisa on vaikea, mutta onneksi auto on testien myötä hyvä. Hänninen on ajanut Korsikalla viimeksi vuonna 2008.

Muistot lähes 10 vuoden takaa ovat kuitenkin hyvät. Hän voitti Mitsubishillä N-ryhmän. Nyt edessä on kuitenkin aivan toinen tilanne. Hänninen ja kartanlukija Kaj Lindström painavat kimurantteja asvalttirännejä tehdastallin WRC:llä. Korsikan ajetun testin, ja myös Hännisen viime vuonna ajamat Yariksen monet asvalttitestit tuovat luottoa.

– Aika monta päivää on ajettu, mutta en minä niitä kilometrejä muista. Siihen väliin (10-20 päivää kaikkiaan) se menee, Hänninen sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Kilpaahan ei ole ajettu asvaltilla kuin Montessa, ja siellä auto näytti aika hyvälle niillä pätkillä kun oli kuivaa asvalttia. Täällä on tietysti eri kisa. Auto ei eroa säädöiltään kuitenkaan hirveästi Monten autosta onneksi. Autolla ajettiin aika monenlaisella tiellä Monten testiäkin, joten siinä mielessä olo on ihan luottavainen.

Onko semmoinen olo, että katsotaan sitten sunnuntaina kuka on toinen?

– Tuohan on aika yläkanttiin, Hänninen sanoo ja repeää nauruun.

– Ei paljon parane lähteä uhoamaan. Erittäin mielenkiintoista lähteä ajamaan. Pitkiä erikoiskokeita, ja nyt kun on aika lämmin, niin rengaskulutus pitäisi saada pysymään kurissa. Auto on tutunoloinen ja keskitytään ajamiseen. Ei tässä nyt mitään tulostavoitteita sen enempää ole.

Hänninen sanoo, että tähän ensimmäiseen asvalttiralliin ei lähdetä kauheasti kikkailemaan kummankaan auton säädöissä.

– Autot ovat aika lähelle samanlaisia säädöiltään. Ja kun en ole itse ollut täällä pitkään aikaan, niin aika paljon olen Jari-Matilta kysellyt ja saanut neuvoa, että millaiset ne säädöt pitäisi oikein olla. Se on helpottanut paljon.

Toistaiseksi Jari-Matti Latvala on vastannut Toyotan tuloksista. Hänninenkin on ollut hyvässä vauhdissa, mutta pienet ajovirheet Montessa ja Ruotsissa veivät terän kunnon tuloksesta. Meksikon soralla hän laski keuhkokuumeessa, ja oli urhean suorituksen jälkeen seitsemäs. Sairaudestaan Hänninen on jo toipunut täysin.

– Meksiko oli vähän haastava, mutta muuten on ollut kilpailukykyinen auto. Siinä mielessä on mennyt hyvin. Täytyy itsellekin olla vaan nöyrä. Paljon tulee uutta koko ajan. Mennään ralli kerrallaan.

Hänninen myös korostaa, että hän ja Latvala on täysin samalla viivalla. Ohjeet ja taktiikat ovat samanlaiset molemmille kuskeille. Sellaista tilannetta ei siis ole, että toinen kuskeista (Latvala) ajaisi voitoista ja pohja-ajoista pienellä sallitulla riskilläkin, ja toinen (Hänninen) varmistelisi aina täysiä kilometrejä absoluuttisen suorituskyvyn kustannuksella.

– Ei ole mitään sellaista taktiikka tehty mihinkään ralliin, enkä usko että tehdään tännekään, Hänninen sanoo.

Lue myös Latvala tyytyväinen Korsikan testiin

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit