Juho Hänninen MM-ralleihin Toyotalla: “Tässä vaiheessa kiistän”

22.4.2016 / 20:06
Juho Hänninen ajoi kaudella 2014 kuusi MM-rallia Hyundain tehdastallissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota palaa MM-rallin ensi vuonna tallipäällikkö Tommi Mäkisen johdolla. Yaris-malliin perustuvaa autoa rakennetaan Jyväskylässä, ja testaamisen pitäisi alkaa aivan näinä päivinä. Ja syytä onkin, sillä muuten tulokastallille tulee kiire.

Tallin testikuljettajaksi on nimetty Juho Hänninen. Hän oli alkuviikosta myös nuotittamassa Argentiinan MM-rallin reitin. Tämä enteilee sitä, että Hänninen tulee siis myös ajamaan Toyotalla kilpaa ensi vuonna. Kuski itse kiistää asian.

– Kyllä minä tässä vaiheessa voin sen kiistää. Mitään sellaista ei ole sovittu, ja aika vähän sellaisesta on ollut edes puhetta. Pääasia on se, että päästäisiin nyt testamaan ja rakentamaan autoa. Ei kannata mennä asioiden edelle vielä, Hänninen sanoo.

Hänninen korostaa, että ensi vuoden kuskiasioista ei ole puhuttu. Talli on sopinut hänen kanssaan vain testikuljettajan tehtävästä.

– Eihän semmoisia (ensi vuoden kuskeja) tiedetä vielä. Enhän minä ole sillä autolla ajanut vielä tänäkään vuonna, niin eihän sitä ensi vuotta vielä mistään tiedä. Saatiin nyt vaan samalla nuotit kun tänne tultiin, mutta tosiaan sitä täällä katsotaan, että millaisia testiteitä tarvitaan. Tarkoitus on kuitenkin testata monenlaisella tiellä ja pinnalla. Nähdään vähän missä kannattaa ajella, Hänninen sanoi.

Hänninen alleviivaa, että kyse on vain olosuhteiden näkemisestä ja kokemisesta Toyotan WRC-auton kehitystyötä varten.

– Haettiin lähinnä sitä, että kun ruvetaan testamaan pikkuhiljaa, niin tiedetään millaista tietä tarvitaan kun testit alkavat ihan tässä lähiaikoina, kuski painottaa.

35-vuotias Hänninen on ajanut urallaan 43 MM-rallia. Hän saavutti rallin euroopanmestaruuden 2012, SWRC-luokan maailmanmestaruuden 2011 ja IRC-sarjan mestaruuden 2010. Mestaruudet tulivat Skodan tehdastallin kuljettajana.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit