Juho Hänninen on Toyotan toinen kuljettaja: ”Unelma toteutui”

18.10.2016 / 12:41
Juho Hänninen (oik.) ja Kaj Lindström on valittu Toyotan tehdastallin kuljettajiksi. Ohjelmassa on koko MM-sarja 2017. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hänninen on valittu WRC-paluun tekevän Toyotan toiseksi kuljettajaksi. Talli vahvistaa, että Hänninen ja kartanlukija Kaj Lindström ajavat koko MM-sarjan 2017.

Hännisellä on ollut vahva ote Toyotan testaamisessa. Lisäksi hän on käynyt tänä vuonna läpi MM-rallien erikoiskokeita ennakkotutustumisvaiheessa.

– Unelma toteutui. Tehdastallissa, jossa on potentiaalia, täysi MM-sarja on minulle todellinen mahdollisuus. Olen tehnyt tallin kanssa yhteistyötä heti auton ensimmäisestä testistä alkaen. Se tekee tästä entistä jännittävämpää ja motivoivempaa. Yaris WRC on uskomaton. En malta odottaa Monte Carloa, Juho Hänninen sanoo.

Hänninen, 35, on voittanut IRC-sarjan 2010, S2000-luokan MM-sarjan 2011 ja Euroopan mestaruuden 2012. Hänninen ajoi muutamia MM-ralleja Hyundain tehdastallissa 2014. Lisäksi hän on kilpaillut yksittäisiä MM-ralleja mm. Fordin WRC-autolla. Kaikkiaan Hännisellä on 43 MM-rallin kokemus, ja WRC-tasolla on syntynyt kolme pohja-aikaa.

– Juho on ollut todella motivoitunut ja sitoutunut. Hän on ymmärtänyt, että me emme oio mutkia, ja 2017 tulee olemaan meille opetteluvuosi MM-sarjassa. Hänellä on melko paljon kokemusta MM-sarjasta, ja koska hän on kehittänyt Yaris WRC:tä heti alusta, hän tuntee auton parhaiten. Jokainen tiimissä tekee parhaansa ja tiedän, että se kaikki kova viime kuukausien työ tämän projektin parissa tuo meille menestystä, tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoi.

– Olen ilahtunut, että Juho on osa tiimiä ensi vuonna. Hän on ollut mukana alusta alkaen. Jatkamme yhteistyötä ja tavoittelemme palkintokorokepaikkaa heti mahdollisimman nopeasti, ja ponnistelemme rakentaaksemme entistä parempia autoja, sanoo Toyota Gazoo Racingin tekninen johtaja Koei Saga.

Kartanlukija Kaj Lindströmin vyöllä on 99 MM-rallia. 47-vuotias Lindström on toiminut mm. Tommi Mäkisen, Kristian Sohlbergin, Jari Ketomaan ja Kimi Räikkösen kartanlukijana. Osakilpailuvoittoja on yksi (Monte Carlo 2002).

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lähde: Toyota Gazoo Racingin tiedote

Lue myös Toyota julkisti autonsa – Microsoft pääyhteistyökumppaniksi

 


Facebook kommentit