Juho Hänninen: ”Pitäisi ottaa kaikki hyöty irti”

5.3.2017 / 08:25
Juho Hänninen on testannut Toyotaa paljon, ja nyt soralla hän on löytämässä autoon hyvän luoton. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hänninen on kahden MM-osakilpailun jälkeen sarjassa sijalla 12. Toyota-kuski hakee ensi viikonlopun Meksikon osakilpailusta uutta alkua kauteensa, joka on tuloksellisesti ollut hieman laiha.

Hänninen on tehnyt hyvää ja varmaa työtä tallilleen, mutta pienet ajovirheet Monte Carlossa ja Ruotsissa ovat suistaneet hänet kymppikärjestä.

– Ruotsi ei ollut minulle henkilökohtaisesti kovin hyvä, mutta se opetti minua miten olla fiksumpi määrätyissä asioissa. Etenkin, että on testien jälkeen valmistautunut kunnolla. Testi Meksikoa varten oli oikein hyvä. Muutimme muutamia asioita auton jousituksessa, ja fiilis alkaa olla yhtä luottavainen kuin Monte Carlon testien myötä. Työ mitä insinöörit ovat tehneet moottorin suhteen on erittäin vaikuttava, Juho Hänninen sanoo Toyotan tiedotteessa.

Meksikossa Hänninen on ajanut aiemmin vain kerran urallaan. 2011 hän ajoi Skodalla kilpailun kahdeksanneksi.

Nyt Hännisellä ja kartanlukija Kaj Lindströmillä on oivallinen mahdollisuus laittaa tuloslistaa uusiksi. Kaksikko pääsee Meksikossa jo irtosorasta auratulle tielle, jolloin pitoa on enemmän. Hänninen ajaa perjantain erikoiskokeet kymmenentenä autona.

– Olen ajanut tämän rallin vain kerran kauan sitten, mutta pidin siitä. Olen aina iloinen kun ajetaan soralla, ja perjantaina pitkät erikoiskokeet kuten El Chocolate, niin siellä minulla on hyvä mahdollisuus. Meillä pitäisi olla hyvä lähtöpaikka, ja siitä pitäisi ottaa kaikki hyöty irti, Hänninen korostaa.

Kilpailu käynnistyy torstaina.

Lue myös MM-sarjaa johtava Latvala maltillisin tavoittein Meksikoon

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit