Juho Hänninen valittiin Savonlinnan Vuoden urheilijaksi – “Ainahan tunnustukset hyvältä tuntuvat”

1.2.2018 / 18:33
Juho Hänninen Meksikon MM-rallissa maaliskuussa 2017 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime kaudella rallin MM-sarjassa loppupisteissä yhdeksänneksi sijoittunut Juho Hänninen on valittu Savonlinnan Vuoden urheilijaksi 2017.

Juho Hänninen kilpaili viime kaudella rallin MM-sarjassa Tommi Mäkisen johtamassa Toyota Gazoo Racing -tallissa. Alkukausi oli vaikea, mutta Argentiinan osakilpailusta käynnistynyt pisteputki venyi lopulta seitsemän MM-rallin mittaiseksi pitäen sisällään Suomen MM-rallin kolmannen sijan, sekä Saksan ja Espanjan asfalttiosakilpailujen neljännet sijat. Kuljettajien MM-sarjassa Hänninen sijoittui yhdeksänneksi.

– Vaikka viime kausi oli ala- ja ylämäkeä, niin näköjään sekin riitti tähän valintaan. Ainahan tunnustukset hyvältä tuntuvat ja taisi olla meikäläiselle viimeinen mahdollisuus Savonlinnan vuoden urheilijan palkinto pokata, Hänninen kommentoi omaan värikkääseen tyyliinsä Itä-Savon verkkosivuilla.

Toyotan viime kauden kuljettajatriosta tänä vuonna tallissa jatkavat kilpailujen merkeissä Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi. Hännisen tilalle tuli M-Sportilta siirtynyt virolaiskuljettaja Ott Tänak, joka olikin heti kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa viime viikonloppuna tallin parhaiten sijoittunut kuljettaja napaten toisen sijan. Vaikka Hännistä ei kilpailemassa nähtykään, niin töitä silti riitti Ranskan Alpeilla.

— Ajoin Esapekka Lapin etuautoa. Olihan se tietysti hyvin erilaista kuin kilvanajaminen. Suht’ helppoa hommaa, kun on itse erikoiskokeet ajanut. Testejä ajan Toytotalle helmikuussa Espanjassa ja maaliskuussa Korsikalla, joten vielä tässä ajamisen makuun pääsee, Hänninen taustoittaa.

Etuauto, jäänuottiryhmä, ajaa rallin MM-sarjan asfalttiosakilpailuissa erikoiskokeen läpi noin tuntia ennen kilpailijoita merkiten ylös sellaiset tarkkuutta vaativat paikat tiessä, jotka ovat muuttuneet nuotitusvaiheen jälkeen. Hänninen on vakuuttunut siitä, että viime kaudella rallin MM-sarjassa debytoinut ja valmistajien MM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Toyota Gazoo Racing ottaa askeleen eteenpäin tämän vuoden aikana.

— Auto on mennyt taas eteenpäin ja on pykälän vahvempi suorituskyvyltään. Merkkimestaruuteen on hyvät mahdollisuudet ja miksei henkilökohtaiseen mestaruuteenkin. Auton puolesta siihen ei pitäisi olla estettä, Hänninen uskoo.

Hännisen ajohommat menevät siis testien merkeissä, mutta nähdään punkaharjulainen myös kilpailutoiminnassa mukana ralliauton sisällä, tosin kartanlukijan tehtävissä. Viime kaudella Peurunkarallissa syksyllä Latvala ja Hänninen osallistuivat Latvalan tallin Toyota Celicalla mukaan kilpailuun ja samainen kaksikko on samalla asialla myös 10. helmikuuta Ähtärissä ajettavassa Historic Rally Trophyn osakilpailussa, Autopirtti-rallissa.

– Ne ovat rentoja ja hauskoja kisoja. Varmaksihan mitään ei voi luvata, mutta nyt tuntuu siltä, että en enää lähde itselleni ajohommia järjestelemään, Hänninen kommentoi Itä-Savolle.

Juho Hänninen, 36

55 MM-rallia 2006-2017, 125 MM-pistettä, 10 ek-pohja-aikaa
Paras sijoitus MM-tasolla 3. sija Suomen MM-rallissa 2017
Rallin Euroopan mestari 2012
Tuotantoautojen (SWRC) maailmanmestari 2012
IRC-sarjan mestari 2010
Rallin Suomen mestari pienessä N-ryhmässä 2004

Lue myös! Koko Hännisestä kertova artikkeli Itä-Savon verkkosivuilla

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit