Juho Hänninen valmentaa Toyotan japanilaissuojattia – “Ei isoja virheitä”

12.4.2019 / 17:58
Takamoto Katsuta kilpailee MM-sarjassa Ford Fiesta R5 -autolla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin Takamoto Katsuta valmistautuu parhaillaan uransa ensimmäiseen Euroopan ulkopuolella ajettavaan MM-ralliin, kun japanilaiskuljettajalla on seuraavaksi ohjelmassa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Argentiinan MM-ralli. Korsikan saarella Katsuta taituroi kauden parhaan suorituksensa tähän mennessä.

Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racing -tallin haastajaohjelma koki tälle kaudelle merkittävän muutoksen, kun aiemmin kahden japanilaiskuljettajan taitoja testannut ja valmentanut ohjelma kutistui täysin suunnitellusti yhteen kuljettajaan. Hiroki Arain taival Toyotalla päättyi viime kauteen, kun taas Takamoto Katsuta sai kaudelle 2019 laajan kilpailuohjelman.

Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa Katsuta ajoi WRC2-luokassa kuudenneksi, kun taas Ruotsin MM-ralli helmikuussa päättyi keskeytykseen ulosajon seurauksena. Maaliskuun alussa Katsuta pääsi kilpailemaan ensimmäistä kertaa WRC-autolla, kun hän osallistui Toyota Yaris WRC:llä Joensuun SM-ralliin. Viimeisin kilpailu oli puolestaan Korsikan MM-ralli, missä Katsuta tarjoili nousujohteisen suorituksen myötä kauden parhaan suorituksensa ajamalla WRC2-luokassa neljänneksi.

– Korsika ei ollut helppo ralli, mutta nautin sitä silti paljon. Opin ajamisesta viime vuonna molemmista asfalttiralleista paljon, niin Korsikasta, kuin Espanjastakin, ja sillä osa-alueella olen menossa parempaan suuntaan. Jos vertaan esitystäni viime vuoteen Korsikassa, niin kehitystä on tapahtunut paljon, niin ajamisessani, kuin nuoteissakin, Katsuta sanoo Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

26-vuotiaalle japanilaiskuljettajalle tänä vuonna nuotteja lukee kokenut britti Daniel Barritt, joka viiden kauden ajan toimi Elfyn Evansin kartanlukijana. Evans ja Barritt sijoittuivat Korsikan MM-rallissa yleiskilpailussa neljä vuotta sitten toiseksi. Katsuta puolestaan oli kilpaillut tässä 10000 mutkan rallissa aiemmin kerran, vuosi sitten sijoitus oli WRC2-luokassa moninaisten vaiheiden jälkeen yhdeksäs.

– Olen iloinen siitä, että “Taka” ajoi rallin nyt tasaisesti läpi ja pystyi parantamaan ajoaan asfaltilla. Hän ei tehnyt yhtään isoja virheitä ja myös nopeutta löytyi. On selvää, että hän on oppinut ja kehittynyt paljon sitten viime vuoden Korsikan MM-rallin. Lauantaina ajettu luokan toiseksi nopein aika on todella lupaava merkki tulevaisuutta ajatellen, haastajaohjelman valmentajana nykyisin toimiva Juho Hänninen korostaa.

Seuraavaksi Katsuta kilpailee Argentiinan MM-rallissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ja kyseessä on Katsutan uran ensimmäinen Euroopan ulkopuolella ajettava MM-ralli. Suomalaisten rallifanien kannattaa merkitä kalenteriin ehdottomasti Riihimäen SM-ralli (25.5.) toukokuussa, sillä Katsuta kilpailee siellä ensimmäistä kertaa WRC-autolla soralla.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit