Juho Hännisellä tykkialoitus – johtaa Meksikon MM-rallia

10.3.2017 / 06:05
Juho Hännistä hymyilyttää Meksikossa. Hän johtaa kilpailua pääkaupunki Mexico Cityn kahden asvalttipyörityksen jälkeen. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota-tallin Juho Hänninen avasi Meksikon MM-rallin pohja-ajalla, ja johtaa kilpailua kahden Mexico Cityssä pyörityn erikoiskokeen jälkeen.

Kilpailu korkattiin pääkaupungin kaduilla Zocalon aukiolla. Spektaakkelimakuiseksi kuvattu erikoiskoe ajettiin alkuperäisestä aikataulusta poiketen kahteen kertaan, ja ensimmäinen nimettiin EK0, ja toinen EK1.

Hänninen ajoi EK0:lle 0,3 sekunnin pohjat. EK1 nopein oli M-Sport Fordin Sebastien Ogier. Hänninen oli tuon erikoiskokeen viides, mutta piti siltä kärkipaikkansa 1,6 sekunnin erolla Ott Tänakiin.

Toyotan Jari-Matti Latvala aloitti varovasti olemalla molemmilla erikoiskokeilla kahdeksas.

Ensimmäisellä ajokerralla sadekuuro kasteli asvaltin, ja osa kuskeista joutui lipsuttelemaan aika lailla, mm. Latvala ja Ogier. Toisella ajokerralla oli jo kuivaa.

– Sade alkoi viimeisen viiden-neljän auton aikana. Oli liukasta. Tein minkä pystyin, Latvala kommentoi WRC-ralliradiolle.

Kokonaistilanne ilmoitetaan hieman hämäävästi EK1 jälkeen, mutta todellisuudessa on jo ajettu kaksi erikoiskoetta.

Tämä Zocalon aukio on tunnettu jättikonserttien pitopaikkana, ja lisäksi alueella on kuvattu mm. James Bond Spectre -elokuvaa.

Kilpailu jatkuu Suomen aikaa perjantai-iltana, kun rallissa päästään vihdoin soranmakuun. Päivän avauserikoiskokeena odottaa peräti 54-kilometrinen El Chocolate.

Meksikon MM-ralli, EK1 jälkeen:

1)Juho Hänninen/Kaj Lindström, Toyota, 3.37,2 min

2)Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen, +1,6 s

3)Ott Tänak/Martin Järveoja, Ford, +1,6 s

4)Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai, +2,6 s

5)Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai, +3,2 s

6)Sebastien Ogier/Julien Ingrassia, Ford, +4,0 s

7)Dani Sordo/Marc Marti, Hyundai, +6,0 s

8)Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, Toyota, +6,2 s

Lue myös Meksikon faktat ja aikataulu

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit