Jukka Kasi hyvästeli talven SM-rallit valoisin mielin

15.3.2016 / 15:30

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu kurvailtiin kevätkelien pehmittämillä ralliteillä Nilsiän Tahkovuoren ympäristössä. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä pisteittä jäänyt Laihian Jukka Kasi halusi pisteet kotiin Nilsiän Tahko-rallista. Pisteet kotiutuivat kovan työn tuloksena SM1-luokan seitsemännen sijan myötä.

Nilsiän SM-rallissa SM1-luokka starttasi matkaan kaksivetoisten SM3- ja SM4-luokkien jälkeen. Lämpöasteiden pehmittämään tien lumipintaan syntyi nopeasti ajourat. Rally Team Kasingin kisapirssi Ford Fiesta S2000 ei sopinut tiehen muodostuneisiin spooreihin. Kasin ja Henri Anian erikoiskokeille tekemät nuotit vaativat koko rallin ajan olosuhteiden vaatimaa säveltämistä.

– “Lossakosta” johtuen ajokeli oli vaativin tämän talven osalta. Pieniä virheitä sattui lähes koko rallin matkalle. Parhaiten menivät ensimmäinen ja viimeinen erikoiskoe. Niillä ei tullut isompia aikatappioita. Toki nyt oli vaikea vertailla aikaa kenenkään muiden suorituksiin. Tuntui, että lähes kaikilla sattui virheitä kisan aikana. Joillekin virheitä tuli vähemmän ja osalle sattui useampia virheitä, Kasi kuvaili.

– Kolmannella pätkällä tulimme jarrutuspaikkaan kohtuullisen kovalla vauhdilla. Pöpperöisellä tiellä ajauduimme pitkäksi ja jouduimme peruuttelemaan ennen kuin keula näytti oikeaan suuntaan. Seuraavalla pätkällä pitkän suoran osuuden jälkeen vinkkeliristeyksessä sama toistui. Kun näissä tilanteissa auto pääsee sammumaan siinä palaa aina useita sekunteja, ennen kuin auton voi laitteita rikkomatta käynnistää uudelleen.

Vielä rallin toiseksi viimeiselläkin erikoiskokeelle Fiesta lähti jarrutuksesta leijumaan ja risteyksessä kello tikitti ylimääräisiä sekunteja. Missään pitkäksi menneissä paikoissa ei ollut vaaraa Mikkelin tapaiseen ulosajoon. Vaikeat olosuhteet vaativat ylimääräistä varmistelua.

– Heti rallin alussa olin takonut päähäni, että nyt ei ole varaa keskeytykseen. Urassa ajaminen pitäisi tietenkin osata paremmin. Kun sen puutteeni tiedostin, niin lykättiin menemään sitä vauhtia mikä tuntui sopivalta. Luokan seitsemäs sija on tasomme mukainen.

– Kun nyt Tahko-rallin jälkeen kertaan talven kisoja on positiivista huomata, että vauhti on kohentunut kauden aikana. Luokassamme on tänä vuonna kova taso. Vielä parempiin sijoituksiin pääseminen vaatii lisää vauhtia ja tarkkuutta.

– Edessä on nyt kolmen kuukauden tauko ennen seuraavaa SM-rallia. Tuon tauon aikana teemme Henrin kanssa paljon töitä. Nuotittamisessa on aina parantamisen varaa. Auton kanssa ei ole ollut ongelmia. Se on Printsportin osaavissa käsissä, Kasi tiivisti päättyneen talvikauden.

Lähde: Rally Team Kasingin tiedote
Kuva: Toni Ollikainen


Facebook kommentit