Jukka Kasi ja Mikkelin UA juhlivat pyöreitä SM-Vaakuna Rallissa

25.2.2016 / 15:02
Jukka Kasi ja Henri Ania (Kuva: JiiVee Korpela)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan kuljettajalla Jukka Kasilla ja Mikkelin Urheiluautoilijoilla on yhteiset juhlat viikonloppuna Vaakuna Rallin aikaan. Molemmilla täyttyy 50 vuoden rajapyykki. Juhlan kunniaksi Mikkelin UA on vienyt erikoiskokeita 50-vuoden takaisille Jyväskylän Suurajojen teille. Laihialainen Jukka Kasi puolestaan pyrkii ikääntyneempänä entistä viisaampaan ja nopeampaan kilvanajoon.

– Mikkelin rallin testit ajamme torstaina Jyväskylän suunnalla. Testit, samoin kuin rallin nuotitusjakso perjantaina mennään vielä junioripoikana. Varsinaiseen ralliin lauantaina starttaan veteraanina. Omaan mittariin tulee silloin täydet 50 vuotta. Kun täytin neljännesvuosisadan, se tuntui kamalalta. Nyt puoli vuosisataa ei tunnu enää miltään. Annetaan mennä vaan täysillä, Kasi naureskelee.

Kasi ja Rally Team Kasingin kartturin pestin hoitava Henri Ania ajoivat Printsportin huoltamalla Ford Fiesta S2000-autolla ensimmäisen talvirallinsa SM-kauden avauksessa Tunturirallissa. Siellä rallin tunnustellen aloittanut pari sijoittui lopulta SM1-luokan kahdeksanneksi. Mikkelin Vaakuna Rallissa miehet lähtevät terävällä sykkeellä heti ensimmäisille erikoiskokeille.

– Vasta Tunturirallin toisena kisapäivänä pystyimme hyödyntämään kunnolla sitä potentiaalia mitä Fiesta tarjoaa. Jätimme jarrutuksia myöhäisempään ja lisäsimme ajoon aggressiivisuutta. Se toimi ja ero luokan kuumimpaan kärkeen kaventui. Mikkelissä jatkamme siitä mihin Tunturissa jäimme. Aloitetaan heti terävästi, mutta ei kuitenkaan hullutellen, Kasi kirkastaa.

– SM1-luokasta on tullut kovempi sarja kuin miltä etukäteen näytti. Kilpailijoiden määrä on kasvanut reippaasti. Nyt pitää ajaa oikein tosissaan kilpaa jos aikoo mahtua luokan kärkikuusikkoon. Näin veteraanikuljettajalle se teettää enemmän töitä, mutta mennään niillä tavoitteilla, että opimme jokaisessa rallissa jotakin uutta, Kasi muotoilee.

Viime talven Mikkelin SM-rallissa Kasi ja Ania päästelivät SM2-luokan Mitsubishillä. Kilvanajo loppui kolmannella pikataipaleella oman ajovirheen seurauksena. Tänä vuonna miehillä on kirkkaammat tavoitteet.

– Siitä lähdemme, että nyt vanhempina ja viisaampina taistelemme mitalimiesten tuntumassa ruutulipulle saakka. On mahtava tapa päästä juhlimaan syntymäpäivää hienon harrastuksen parissa Mikkelin vaativilla ralliteillä.

Lähde: Jukka Kasin tiedote


Facebook kommentit