Jukka Kasi lähestyy kärkeä – Neljäs Turun SM-rallissa

23.8.2016 / 07:09

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu päästeltiin Turun ympäristön äkkiväärillä teillä viime viikonloppuna. Kaksipäiväisen rallin ensimmäiset kolme erikoiskoetta rykäistiin iltapaloiksi perjantaina. Rallin ratkaisut haettiin lauantain kuudella pätkällä.

Laihian Jukka Kasi ja kartturin pestin hoitava Henri Ania päästelivät Ford Fiesta S2000 -autolla Turun teillä parhaan rallinsa SM1-luokassa. Neljänneksi sijoittuneet Kasi ja Ania jäivät vain 5,9 sekuntia pronssipaikasta. Voittoon kirinyt Joonas Soilukaan ei ollut kuin 17,8 sekunnin päässä.

Rallin avauspäivän kolmannella erikoiskokeella Kasi kepitti luokkansa kolmanneksi parhaan ajan, vaikka matkalle sattui yhden risteyksen läpiajo. Pätkän pohjiin yltänyt Juha Salo oli vain 2,6 sekuntia Kasia nopeampi.

– Perjantaina lähelle kärkeä osuneet pätkäsijoitukset antoivat hyvän pohjan lauantain kuudelle erikoiskokeelle. Fiilinki oli hieno kun sai todeta, että nyt olimme päässeet kahinoihin mukaan. Paria pientä virhettä lukuun ottamatta emme missään kohdissa kuitenkaan olleet ajaneet riskirajoilla, tiivisti Kasi rallin avauspäivän tunnelmat.

Lauantain lenkillä Kasi nosti kierroksia ja tempaisi parhaimmillaan kahdet erikoiskokeiden toiseksi nopeimmat ajat. Kuudennen pätkän kakkostila oli vain 0,9 sekunnin päässä rallin voittoon ajaneen Soilun pohja-ajasta. Ennen viimeistä kiirustaivalta Kasi oli luokan viidentenä. Viimeisen pätkän kakkostila nosti laihialaisen rallin neljänneksi.

– En ole ikinä ajanut näin kovaa. Sain nyt ulosmitattua kaiken sen opin, mitä ajoimme sisään Jyväskylän MM-rallissa. Uskoin niihin ajolinjoihin joita huippukuljettajat olivat Jyväskylässä tiehen piirtäneet. Jarrutuspaikkojen myöhemmäksi jättäminen näkyy myös tuloksessa. Jyväskylän oppien soveltaminen Turun ralliin onnistui hienosti.

– Lauantain lenkillä kulki hienosti. Neljäs sija kokeneiden kuljettajien joukossa oli enemmän kuin mitä lähdin Turusta hakemaan. SM-kauden päättävään Tampereen Pirelli -ralliin on hieno lähteä isolla luotolla, pyöristi Kasi Turun SM-rallin taistelun tauottua.

Lue myös! Jukka Kasi Neste Rallin tahdeilla Turun SM-ralliin – ”Kokemusta kolmen SM-rallin verran” (19.8.2016)

Lähde: Rally Team Kasingin tiedote
Kuva: Jari Nurminen


Facebook kommentit