Jukka Kasi luottavaisin mielin SM-sarjaan – “Tavoitteena ehjä sarja”

11.1.2017 / 16:12
Jukka Kasi (oik.) ja Henri Ania lähtevät rallin SM-sarjaan Ford Fiesta S2000:lla (Kuva: Vesa Rauhala).

[ A- ] / [ A+ ]

Rally Team Kasingin Jukka Kasi ja kartanlukija Henri Ania lähtevät luottavaisin mielin tammikuun lopulla käynnistyvään rallin SM-sarjaan. Viime kaudella SM1-luokan loppupisteissä seitsemänneksi sijoittunut pari tavoittelee tällä kaudella ehjää sarjaa, sekä loppusijoituksen parantumista viime vuoteen verrattuna.

Rallin SM-sarja käynnistyy tammikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä ajettavalla Tunturirallilla. Jukka Kasilla ja Henri Anialla käynnistyy nyt neljäs yhteinen kausi kotimaisen rallin huippusarjassa.

– Yhteistyö “Henkan” kanssa on toiminut aina hyvin. Tulokset nuotituksen tekemiseen ja sen toimimiseen kilpailun aikana on parantunut selvästi. Vauhtimme on parantunut tasaisesti, Kasi kommentoi tiedotteessaan.

Viime kauden tavoin Kasi ja Ania kilpailevat myös tulevalla kaudella SM1-luokassa ja alla on tuttu menopeli, Ford Fiesta S2000. SM1-luokkaan on tulossa tänä vuonna mukaan useita uusia R5-luokituksen autoja, jotka ovat teknisesti edellä S2000-vireistä autoa. Se ei Kasia kuitenkaan haittaa, päinvastoin.

– On hieno nähdä sarjan kehittyvän positiivisesti ja tällainen kehitys palvelee sarjan näkyvyyttä. Seuraamme autojen kehitystä ja keskitymme omaan tekemiseen. Seitsemän osakilpailun sarja on pitkä ja mitä vaan voi tapahtua. Meidän tavoite kauden lopussa on on ehjä sarja ja sijoituksen paraneminen kokonaispisteissä vuoteen 2016 verrattuna, SM1-luokan loppupisteissä viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Kasi sanoo.

Paras yksittäinen sijoitus viime kaudella oli Turun osakilpailusta tullut neljäs sija. Tiedotteen mukaan Kasin fiilis omasta ajamisesta juuri nyt on parempi kuin koskaan.

– Kyllä nyt on sellainen positiivinen tunne, että vauhtimme on parempaa heti kauden avauksessa Rovaniemellä.

Kasi ajoi testiä tulevaa kautta ja Tunturirallia silmällä pitäen joulun jälkeen Kuusamossa (katso in-car-video yläpuolelta).

– Ajoimme noin 100 kilometrin lumitestit. Tuntuma oli autoon heti hyvä. Auto on käynyt läpi teknisiä päivityksiä ja luotto löytyi heti ensikilometreillä, Kasi taustoittaa tyytyväisenä.

Tutustu! Rally Team Kasingin kotisivut

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Rally Team Kasingin tiedote
Video: Rally Team Kasing (YouTube)


Facebook kommentit