Jukka Kasi vaihtoi Skodaan – Riihimäen SM-rallissa kymmenen R5-luokan autoa

18.5.2017 / 06:30
Jukka Kasi (vas.), Henri Ania ja Skoda Fabia R5 (Kuva: Vesa Rauhala).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkuu parin kuukauden tauon jälkeen tulevana lauantaina Riihimäen ympäristössä ajettavalla kesäkauden avausosakilpailulla. Osallistujalistalta löytyy peräti kymmenen R5-luokan autoa ja viimeisimpänä tähän kastiin hyppäsi Jukka Kasi, joka vaihtoi kilpailutauon aikana Ford Fiesta S2000:sta Skoda Fabia R5:een.

Vuonna 2013 rallin aloittanut Jukka Kasi kartanlukijanaan Henri Ania on kilpaillut tällä kaudella rallin SM-sarjan SM1-luokassa Ford Fiesta S2000:lla, mutta nyt kalusto siis vaihtuu astetta kovempaan menopeliin, R5-luokan Skoda Fabiaan.

– Ollaan kesästä 2015 ajettu Fordilla SM1-luokassa opetellen miten kovaa tuolla ajetaan. Mieli teki kuitenkin vielä kokeilla ihan viimeistä huutoa olevaa autoa. Nyt se on siinä ja ensimmäiset testit on ajettu, Kasi kommentoi Kasia Racingin tiedotteessa.

Skoda on Printsport Racingin rakentama ja Kasi pääsi ottamaan ensituntumaa uuteen autoonsa keskiviikkona. Toisen testin Kasi ajaa juuri ennen Riihimäki-rallia.

– Tämä on tehtaan viimeisintä mallia, jossa on paranneltu muutamia kohtia. Auto myöhästyi alkuperäisestä aikataulusta hieman, mutta kaikki om kunnossa, kiitos PrintSport Racingin ammattilaisten. Eihän tässä nyt ehdi paljon kilometrejä kertyä ennen Riihimäen kilpailua, mutta lähdemme ajamaan jälleen omaa ajoa ja kehittämään omaa tekemistä tällä uudella kalustolla, Kasi suunnittelee.

Kasi ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 2013. Vuonna 2015 sijoitus SM1-luokan loppupisteissä oli viides ja viime vuonna seitsemäs. Tänä vuonna Kasi oli Tunturirallissa kahdeksas, Tahkorallissa yhdeksäs ja kolmen ajetun osakilpailun jälkeen sijoitus pisteissä on 10:s.

– Perinteisellä Ford Escort RS 2000:lla aloitettiin. Tiimimme periaatteena on ollut kehittyä jatkuvasti. Nelivetoiseen kalustoon tutustuminen aloitettiin Mitsubishin kautta. Kesällä 2015 siirryimme Esapekka Lapin aiemmin käytössä olleeseen Ford Fiestan S2000-autoon, jolla haimme vauhtia ja oppia nuotitukseen ja omaan tekemiseen. Skoda tuo uutta innostusta tekemiseen, Kasi kertaa uraansa tähän asti.

Sekä Kasi, että kartanlukija Ania hehkuttavat uutta autoaan ensikokemuksen perusteella.

– Onhan tälläinen aivan käsittämöttämän hieno kilpa-auto, Kasi kehuu.

– Omalta kannaltani voin todeta, että autossa meteli vähentyy ja minun näkökenttä ulos parantuu. Uskon, että turbomoottorinen auto sopii Jukan ajotyylille paremmin, Ania puolestaan listaa plussia.

Riihimäen SM-ralli on rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ja se ajetaan tulevana lauantaina.

R5-autot Riihimäen SM-rallissa

Teemu Asunmaa (Skoda)
Juha Salo (Peugeot)
Jussi Vainionpää (Citroen)
Marko Mänty (Skoda)
Mikko Lehessaari (Skoda)
Juuso Nordgren (Skoda)
Jesse Turunen (Hyundai)
Jukka Kasi (Skoda)
Kari Hämäläinen (Citroen)
Kees Burger (Skoda)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit