Jukka Korhonen oli Fordilla nopein kaksivetoinen Tahko-rallissa

16.3.2016 / 00:34
Tahko SM-rallissa SM3-luokan voittoon ajoi Jukka Korhonen (Kuva: Taneli Niinimäki)

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy-sarjan kärkikuljettajat menestyivät loistavasti SM-osakilpailun puolella, kun rallin SM-sarjan talvikausi saatiin päätökseen viime viikonvaihteena Nilsiän Tahkovuorella.

Tahko SM-ralli oli kotikilpailu Jukka Korhoselle, joka ajoi jälleen hyvin ja nappasi toisen peräkkäisen ykkössijan Ford Motorcraft FST-sarjassa. Sen lisäksi hän saavutti arvokkaan voiton myös SM-sarjan suosituimmasta kilpaluokasta eli SM3-luokasta.

– Monen vuoden jälkeen Nilsiässä ajettiin kotimaisen arvosarjan SM-osakilpailu. Minulle luonnollisena tavoitteena oli pärjätä kotimaisemissa mahdollisimman hyvin. Alussa en ottanut riskejä, mutta toisena päivänä olin nopein kaksivetoisten luokkien kuljettaja. Auto ja renkaat toimivat moitteitta, joten oli hieno päättää talvikausi voitokkaasti, Korhonen iloitsi.

 

Tommi Hatakka (vas.) oli Tahkolla FST-sarjassa toinen ja Niko Mäkinen kolmas (Kuvat: Jarno Saari)

Tommi Hatakka (vas.) oli Tahkolla FST-sarjassa toinen ja Niko Mäkinen kolmas (Kuvat: Jarno Saari)

 

Hokkanen jatkaa FST-sarjan pistejohdossa

Ford Motorcraft FST:n toisesta sijasta käytiin kova vääntö useamman kuljettajan välillä. Lopussa vahvin tuosta ryhmästä oli Tommi Hatakka, joka ajoi talven parhaan rallinsa. Merkkiluokan toisen sijan lisäksi Hatakka sijoittui neljänneksi SM-sarjan puolella.

Niko Mäkinen kiristi vauhtiaan lopussa ja sijoittui Ford Fiesta-kuljettajien joukossa kolmanneksi ja SM-sarjassa viidenneksi. Miika Hokkanen teki lopussa pari ajovirhettä ja se laski nuorukaisen osakkeita pari sijaa. Neljäskin sija riitti kuitenkin varmistamaan sen, että hän jatkaa niukasti FST-sarjan pistejohdossa.

Tiimienvälisessä SM-sarjassa Ford Motorcraft on talvikauden jälkeen viidentenä ja hyvin mukana kamppailemassa SM-mitaleista.

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 3/6

1) Miika Hokkanen 31
2) Jukka Korhonen 30
3) Tommi Hatakka 28
4) Niko Mäkinen 23
5) Henrik Pietarinen 20
6) Samuli Vuorisalo 10
7) Teemu Kiiski 9
8) Jonna Olkoniemi 6
9) Tapio Suominen 6
10) Ville-Markus Marttinen 6
11) Markus Manninen 5
12) Jani Luhtaniemi 5
13) Janne Tapio 5
14) Patric Öhman 3

Lähde: Ford Motorcraft FST:n tiedote


Facebook kommentit