Jukka Tenho haki voiton Kauhajoen SM-sprintistä: “Meni oikeaan suuntaan”

28.5.2017 / 18:46
Jukka Tenho piiskasi kuvankauniin Mitsubishin ykköseksi Kauhajoella (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Anjalankoskelainen, nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla ajava Jukka Tenho voitti sunnuntaina ajetun rallisprintin SM -sarjan neljännen osakilpailun Kauhajoella.

Tenho kiersi IKH -SM -rallisprintissä Aronkylän teollisuusalueelle rakennetun 3,2 kilometriä pitkän radan aikaan 2.02,37. Tenhon voittoaika syntyi toisella kierroksella. Avauskierroksen, jonka nopein Terho myös oli, aika oli 2.03,63. Tenho oli sekä yleiskilpailun että nelivetoisten luokan voittaja.

Kamppailu voitosta oli tiukka. Härmäläinen, Mitsubishi Lancerilla ajava Jari Koski jäi Tenhosta vain 11 sekunnin sadasosaa. Kosken paras aika, joka syntyi toisella ajokierroksella, oli 2.02,48.

Nelivetoisten ja yleiskilpailun kolmanneksi sijoittui Kokkolan Urheiluautoilijoiden Mitsubishi Lanceria käskyttävä Toni Ahola. Hänen aikansa oli 2.03,66. Ahola hävisi Tenholle 1,18 sekuntia.

Kokenut Tenho voitti SM-osakilpailun urallaan ensimmäisen kerran.

– Mietteet ovat tietenkin hyvät kun voitin. Molemmilla kierroksilla olin ykkönen, eikös se silloin oikeaan suuntaan mennyt, hymyilee Tenho.

Neljän SM -osakilpailun jälkeen nelivetoisten SM -sarjaa johtaa yhä uransa seitsemättä suomenmestaruutta jahtaava tuusulalainen Tomi Hallia. Hallialla, joka Kauhajoen kilpailussa sijoittui neljänneksi, 40 pistettä. Toisena SM -sarjassa on raahelainen Pekka Keski-Korsu, hänellä on 39,5 pistettä. Keski-Korsu oli Kauhajoella yleiskilpailun viidestoista, mutta hän voitti ralliautoluokan. Rallisprintissä SM -pisteitä jaetaan luokkatulosten perusteella.

Kolmantena nelivetoisten SM -sarjassa on Jari Koski 32 pisteellä, neljäntenä on Jukka Tenho 31,5 pisteellä ja viidentenä Kai Hyttinen 27,5 pisteellä.

Kaksivetoisten voittaja Kauhajoella oli Pohjankyrön Urheiluautoilijoiden Jarmo Suokko. Kokenut rallisprint -kilpailija kiersi radan BMW Compactilla aikaan 2.06,35. Suokko nousi voittoon toisella ajokierroksella, hän kykeni parantamaan aikaansa noin kahdella ja puolella sekunnilla.

– Ihan normaaliajolla tuli voitto. Aika tuli kohtuullisen helposti tänään, ajo sujui hyvin eikä kierroksella ollut minkäänlaisia tilanteita, kertoo tästä kilpailusta 1,5 -kertaiset pisteet taskuunsa napannut Suokko.

Kaksivetoisissa toiseksi ajoi Sastamalan Autourheilijoiden Juha-Pekka Koivula BMW M3:lla. Koivula hävisi ajallaan 2.07,50 1,15 sekuntia Suokolle.

Kolmanneksi kaksivetoisissa ajoi BMW M3 Compactilla Harri Hietala. Hänen aikansa oli 2.08,37. Hietala johti kilpailua avauskierroksen jälkeen, mutta hän kykeni toisella ajokierroksella parantamaan aikaansa vain 0,06 sekunnin sadasosaa.

Kaksivetoisten SM -sarjaa johtaa neljän osakilpailun jälkeen parkanolainen Toyota MR 2 -autolla kilpaileva Mikael Vuotari. Vuotarilla, joka oli kaksivetoisten kuudes yleiskilpailussa ja luokan neljä voittaja Kauhajoella, on 45,5 SM -pistettä.

Toisena on laihialainen Mika Lemmetti 41,5 pisteellä. Jukka Vähämäki on kolmas 41,6 pisteellä. Sami Mukkala on neljäs 35,5 pisteellä ja Kimmo Kauppinen viides 35 pisteellä.

Junioreiden voittaja oli Kauhajoella Kokkolan Urheiluautoilijoiden Jarmo Autio Skoda Octavia WRC:llä. Toinen oli Juho Mäki-Tammela ja kolmas Sami Kivioja.

Neljän kilpailun jälkeen junioreissa pistejohdossa on Valtteri Kauhanen, hänellä on 52 pistettä. Toisena on Juha Hämeenkorpi 41 pisteellä ja kolmas on Joona Häyrinen 40 pisteellä.

Rallisprintin SM -sarjassa ajetaan myös Suomi Cupia eri luokissa. Naisten sarjan pistejohdossa Kauhajoen jälkeen on Henna-Kaisa Rinne 32 pisteellä, Meiju Viitasella on 31 pistettä ja Kirsi Sjölundilla 25 pistettä.

Senioreissa kärkipaikkaa pitää Timo Malava 43 pisteellä, Jari Pehkosella on 41 pistettä ja Tarmo Ollilalla 39 pistettä.

V1600 -luokassa johdossa on Jyri Räsänen 46 pisteellä, Timo Rajala on toinen 35 pisteellä ja kolmas Lauri Joona 34 pisteellä.

Nuorten sarjapisteissä johdossa on Jere Pensas 53 pisteellä, Roni Kaupilla on 46 pistettä samoin kuin Oskari Heikkilällä.

Rallisprint SM -sarja jatkuu 16.9. Leppävirralla. Tuolloin soralla kilpaillaan PT Energia Poraus SM -rallisprintin merkeissä.

Lähde: Rallisprint SM:n tiedote


Facebook kommentit