MOTORSPORT

Jukka Tenho hallitsi Vihdin SM-rallisprintiä – “Ajo sujui rennosti, mutta tarkasti”

Jukka Tenho voitti sunnuntaina Vihdin Nummelassa ajetun rallisprintin SM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun. Vihdin SM-rallisprintissä pisteistä ajettiin noin 2,5 kilometriä pitkällä asfalttipäällysteisellä radalla.

Tehokkaalla nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla ajavan Jukka Tenhon paras aika 1.40,96 syntyi onnistuneen ajosuorituksen päätteeksi toisella kierroksella. Myös avauskierroksella nopeimmin ajaneen Tenhon kierrosaika parani noin 1,2 sekunnilla.

– Ensimmäisen kierroksen lähdössä auto hieman “nyykähti” ja se verotti aikaa. Toinen kierros lähti sujumaan hyvin heti kiihdytyksestä alkaen. Kun kaksi ensimmäistä jarrustustakin osui kohdalleen, tuli hyvä ja luottavainen olo. Ajo sujui rennosti, mutta tarkasti, Tenho kommentoi kilpailun jälkeen.

Tenho oli vaihtanut ennen Vihdin kilpailua autoonsa uuden turbon.

– Uusi turbo tuo autoon enemmän alavääntöä. Se helpottaa ajamista, Tenho taustoittaa.

Yleiskilpailussa toiseksi ajoi Jari Lamminsivu häviten Tenholle 0,93 sekuntia. Mika Myllylä jäi niukasti kolmanneksi, hän hävisi Lamminsivulle vain 0,07 sekuntia. Lamminsivu ja Myllylä kilpailevat myös nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokittain. Vihdin kilpailun jälkeen SM-pisteissä johdossa on Tomi Tukiainen. Hän voitti Vihdin kilpailussa Skoda Fabia R5-autollaan ralliautoluokan. Kaksivetoisten yleiskilpailun voittaja Vihdin osakilpailussa oli Juha Pasanen. Ford Pumalla kilpaileva Pasanen kiersi radan aikaan 1.46,45. Pasanen voitti urallaan ensimmäisen kerran kaksivetoisten yleiskilpailun.

– Kaikki osui tänään nappiin. Autoa saatiin kehitettyä talven jälkeen oikeaan suuntaan. Se kannatti, Pasanen hehkutti.

Juha Mäkelä oli Toyota Corollallaan kaksivetoisten toinen. Hän jäi Pasasen ajasta 0,40 sekuntia. Marko Heikkiä oli Toyota Starletillaan kolmas. Hän jäi 0,47 sekuntia Pasasesta.

Kaksivetoisten SM-pistejohdossa on kolmen osakilpailun jälkeen johdossa Honda Civic Type-R -autolla kilpaileva Jari-Matti Tiilikka. Tiilikka voitti luokan kaksi

– Kilpailu sujui hyvin. Avauskierroksella ajoin tunnustelevasti, toisella kieroksella sitten hyökättiin. Tulos oli hyvä, kun luokkavoitto tuli. Nyt keskitytään kauden seuraavaan kilpailuun ja yritetään pysyä pistejohdossa, Tiilikka suunnitteli.

Nuorten luokan voitti Jere Salo, junioreiden nopein oli Erkka Korpiaho, Meiju Viitanen voitti naisten luokan, Jere Pensas oli nopein V1600-luokassa ja Timo Malava vei senioreiden voiton. Rallisprintin SM-sarja palasi Vihtiin pitkän, 36 vuoden tauon jälkeen. Yleisöä oli paikan päällä seuraamassa noin 3500.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu sunnuntaina 27. toukokuuta Kauhajoella.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com