Jukka Tenho nopein rallisprint-kauden avauksessa Lahdessa – Video!

7.1.2017 / 16:26

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimainen autourheilukausi avattiin loppiaisperjantaina Lahdessa, missä Villähteellä, Hokkarassa 4,2-kilometrisellä radalla ajettu Lahden Urheiluautoilijoiden järjestämä Neliöx Rallisprint -kilpailu houkutteli mukaan 83 kilpailijaa.

Hyytävässä pakkassäässä ajetun kilpailun nopein kuljettaja oli Jukka Tenho, joka yleiskilpailussa oli kolmisen sekuntia nopeampi kuin toiseksi kaasutellut Mika Myllylä. Kolmanneksi nopein oli Jari Putkinen, joka jäi Tenhosta 3,77 sekuntia. Yleiskilpailun neljä nopeinta kuljettajaa ajoivat kaikki Mitsubishilla.

Ratamoottoripyöräilyn 15-kertainen Suomen mestari Erkka Korpiaho ajoi junioreiden voittoon, mutta kaukana ei ollut sekään tilanne, että Korpiaho olisi ollut päivän nopein kuljettaja. Korpiaho paransi toisella kierroksella ensimmäisen kierroksen aikaansa lähes 10 sekuntia ja aika 2.18,37 hävisi Tenhon nopeimmalle ajalle ainoastaan 0,23 sekuntia. Korpiaho oli junioreiden puolella täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi nopeimman ajan kellottanut Toni Tuominen hävisi yli 12 sekuntia. Sami Sarvaala oli kolmanneksi nopein.

Päivän ylivoimaisin voittaja oli naisten sarjan voittoon ajanut Jenna Tyllinen, jonka ykkössija tuli reilulla 18 sekunnin erolla. Toiseksi ajoi Hanna Yrjölä-Elo ja kolmas oli Noora Saarinen. Historic-luokan kärkitrion muodostivat Kari Haapalainen, Tommi Hannuksela, sekä Altti Anttonen.

Senioreiden ykkönen oli Timo Malava, toiseksi ajoi Tarmo Ollila ja kolmas oli Jari-Pekka Lehtonen. Nuorten luokan voitti Sami Pajari, Roope Suomalainen oli toinen ja Iiro Litjo kolmas. V1600-luokasta voiton nappasi Tuomo Vanhala, kun taas Trophy-luokan ykkönen oli Mikke Yrjölä. Kaksivetoisten nopein oli Mika Lemmetti ennen Matias Peippoa ja Jere Rekolaa.

Neliöx Rallisprintin aiemmin julkaiseman tiedotteen mukaan kilpailulle on tarkoitus hakea SM-arvoa jo ensi vuoden rallisprintin SM-sarjaan.

Katso yläpuolelta Toni Vuohelaisen upea ja vauhdikas koostevideo Neliöx Rallisprintin tapahtumista!

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Jukka Tenho (AnkUA) Mitsubishi 2.18,14
2) Mika Myllylä (OriUA) Mitsubishi + 2,91
3) Jari Putkinen (MhMK) Mitsubishi + 3,77
4) Jari Tuuri (MhMK) Mitsubishi + 7,82
5) Mika Lemmetti (LaihUA) Toyota + 9,00
6) Matias Peippo (KySUA) Honda + 10,36

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Toni Vuohelainen / ToniProductions (YouTube)


Facebook kommentit