Junioreiden MM-pistekärki sanoi Virolle ei ja kilpailee lauantaina Autoglym Rallissa

10.7.2019 / 06:44
Autoglym Ralli ajetaan Tampereen ympäristössä tulevana lauantaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

PR-Racingin järjestämä perinteinen Autoglym Ralli ajetaan tulevana lauantaina Tampereen ympäristössä. Vaikka kilpailun järjestäjän tavoitteena ollut WRC-edustus jäikin toteutumatta, niin lähtöviivalle asettuu silti mielenkiintoinen kattaus niin kilpailijoiden, kuin kalustonkin puolesta.

Mukana Autoglym Rallissa nähdään tänä vuonna yhteensä 159 kilpailijaparia. Kyseessä on Historic Rally Trophy -sarjan kauden neljäs osakilpailu, joten tämän sarjan kilpailijat neljässä eri kategoriassa johtavat letkaa ensimmäiset kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 72 kilometriä.

Kategoriassa 1 pistetaulukon kärkikymmeniköstä poissa lauantain kilpailusta on vain Juha Berner. Pistekärki on Jari Ohrankämmen. Kategoriassa 2 pisteiden kärkiviisikko on kokonaisuudessaan mukana pistekärki Mikko Frilanderin johdolla. Kategorian 3 pistejohdossa Tampereelle suuntaa Tommi Järvinen ja kärkiviisikosta Autoglym Rallin väliin jättää vain Juha Laaksonen. Kategoria 4:n viisi parasta pistemiestä ovat kaikki mukana ja tätä kategoriaa johtavat tasapistein Juha Selänne, sekä Markku Laakso.

Järjestävää seuraa edustava Seppo Raittila kilpailee HRT:n nuottisarjassa. Raittila on ajanut Autoglym Rallissa luokkavoittoon pari kertaa ja helmikuussa Toyota-kuljettaja vieraili Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajetussa Historic-rallissa. Tuo kilpailu päättyi kuitenkin keskeytykseen auton tekniikkamurheiden seurauksena.

HRT:n ulkopuolella kilpailevat muut luokat ajavat 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 121 kilometriä. Viime vuonna Autoglym Rallin yleiskilpailun voittanut Emil Lindholm on mukana myös tänä vuonna, mutta nyt Skodan sijaan espoolainen nähdään Volkswagen Polon ratissa. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa luonnollisesti valmistautuu tällä Tampereen keikalla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Suomen MM-ralliin Autoglym Rallissa valmistautuu myös junioreiden MM-sarjan tämänhetkinen pistejohtaja Jan Solans, espanjalaislupaus, jonka uraa ovat tukemassa niin rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz, kuin myös Espanjan autourheiluliittokin. Edellisessä MM-rallissa Italiassa junioreiden voittoa juhlinut lupaava espanjalaiskuljettaja kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Espanjalaismedioiden mukaan Solans olisi haluttu kilpailemaan myös Viroon, Rally Estoniaan, mutta Solansin valinta kohdistui Autoglym Ralliin.

Suomen MM-ralliin valmistautuvia SM-sarjasta tuttuja nimiä Tampereella ovat myös SM3-luokan pistejohtaja Lauri Joona, Arttu Lähdeniemi, Patric Öhman, sekä Markus Manninen. Kaukaisin vieras tulee Saudi-Arabiasta. Rakan Al-Rashed, Jussi Välimäen valmennettava kuljettaja, kilpailee Suomessa nyt kolmatta kertaa. Aiemmin Al-Rashed on nähty Rovaniemellä Tunturirallissa, tänä vuonna, sekä vuonna 2017. Al-Rashedin kartanlukija Hugo Magalhaes on tuttu tekijä muun muassa rallin EM-sarjasta, missä hän on viime vuosina takonut hyvää menestystä yhdessä veljensä Brunon kanssa.

Mielenkiintoista on myös seurata Joonas Lindroosin ensimmäistä kilpailua takavetokaluston ratissa. Lindroos, rallin SM-sarjan 2000-luvun toiseksi menestynein kuljettaja mitalien määrällä mitattuna (14 SM-mitalia, joista mestaruuksia on kuusi), voitti Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavan Vetomies-kilpailun ensiyrittämällään 10 vuotta sitten. Nyt Lindroos osallistuu tähän klassikkokilpailuun toista kertaa ja alla on BMW M3, johon jämsäläinen hakee tuntumaa Autoglym Rallin erikoiskokeilta.

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä osallistujalistalta nostamme esiin Sakari “Saku” Vierimaan, joka on ehdottomasti yksi sinivalkoisen rallihistorian legendoista. Vierimaa ei ole viime vuosina enää juurikaan Suomessa kilpaillut, mutta se toisaalta ei Vierimaan uraa katsoessa ole mikään yllätys muutenkaan. Viime vuonna Vierimaa ajoi Citroenin DS3 R5 -autolla ralleja Ranskassa, Espanjassa, sekä Liettuassa.

Nyt Vierimaa, Autoglym Rallin (silloin nimellä Samara Ralli) historian ensimmäinen voittaja vuodelta 1991, hyppää Mitsubishi Lancer Evo X -auton rattiin. Urallaan eri arvioiden mukaan 700-800 ralliin ja rallisprintiin osallistuneen Vierimaan urasta saisi aikaan jo oman tarinan, mutta mainitaan nyt ainakin 15 osallistumista Tunturiralliin, joista paras saavutus vuoden 1995 yleiskilpailun toinen sija Marcus Grönholmin jälkeen.

Autoglym Rallin alustava aikataulu

Lauantai 13.7.

09.01 – Lähtö ja ensimmäinen osus ek:t 1-3
12.30 – Toinen osuus ek:t 4-6
15.00 – Maali ja palkintojenjako Historic-luokille
17.30 – Kv. ja nuottiluokille kolmas osuus ek:t 7-10
21.00 – Maali ja palkintojenjako kv. ja nuottiluokille

Lähtö ja maali, sekä huoltotauot Nokian ajoharjoitteluradalla

Yleiskilpailun voittajat 1991-2018

1991 – Sakari Vierimaa
1992 – Lasse Lampi
1993 – Tommi Mäkinen
1994 – Francois Delecour
1995 – Jouko Puhakka
1996 – Marcus Grönholm
1997 – Carlos Sainz
1998 – Juha Kankkunen
1999 – Harri Rovanperä
2000 – Marcus Grönholm
2001 – Sebastian Lindholm
2002 – Sebastian Lindholm
2003 – Sebastian Lindholm
2004 – Toni Gardemeister
2015 – Jaska Nuorala
2016 – Esapekka Lappi
2017 – Thierry Neuville
2018 – Emil Lindholm

1991 Samara Ralli, 1992-1993 Kauppi Ralli, 1994-1996 PTV Ralli, 1997-1999 Rally Channel Four, 2000-2004 Exide Ralli ja 2015-2018 Autoglym Ralli

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit