MOTORSPORT

Juniorimestaruutta tavoitteleva saksalaiskuljettaja luottaa suomalaisvalmennukseen – “Paljon hyötyä”

Rallin MM-sarjassa juniorit (JWRC) avasivat oman kilpailukautensa helmikuussa Ruotsin osakilpailulla. Junioreiden maailmanmestaruuden tälle kaudelle tavoitteekseen asettanut Julius Tannert avasi mestaruusjahtinsa kolmannella sijalla. Saksalaiskuljettaja valmistautui uransa ensimmäiseen lumiralliin Suomessa.

Viikko ennen Ruotsin MM-rallia helmikuussa Suomessa vieraili saksalainen rallikuljettaja, joka viime kaudella sijoittui rallin MM-sarjassa WRC3- ja JWRC-luokissa neljänneksi. Julius Tannert, 27, testasi Joutsassa Go4Speed Motorsport -tiimin ja Patric Öhmanin Ford Fiesta R2T -ralliautoa hakien sopivia säätöjä junioreiden kauden ensimmäiseen MM-ralliin.

– Julius soitti ja kysyi, että onko auto vuokrattavissa. Siitä nopealla aikataululla lyötiin paketti kasaan. Paljon ne ajoi ja haki muun muassa alustasäätöjä Ruotsin MM-rallia varten. Minulle jäi ainakin Juliuksen puheista sellainen kuva, että he myös löysivät hyvät säädöt ja Julius oli oikein tyytyväinen päivän antiin, Öhman kertoi UrheiluUutiset.comille.

Tannertin tarkoituksena oli tehdä debyytti lumirallissa jo pari vuotta sitten, testit Latviassa ajettuun ralliin oli jo ajettu, mutta silloin tuo ralli jäi syystä tai toisesta ajamatta. Tannert sai nyt Joutsan testeistä mukaansa juuri ne asiat, mitä hän Suomeen saapuessaan Ruotsin MM-rallia silmällä pitäen myös haki.

– Testipäivän jälkeen minulla on hyvä tuntuma. Testattiin montaa uutta asiaa, hain tuntumaa ja luottamusta takaisin pitkän talvitauon jälkeen, Tannert kommentoi.

Eikä Tannert turhaan kehunut Joutsan testipäivän antia, sillä vauhti Ruotsissa riitti lopulta JWRC:ssä kolmanteen sijaan. Tannertin valmentajana toimii Kristian Sohlberg, joka oli myös paikan päällä Joutsan testeissä.

– Olen työskennellyt Kristianin kanssa monta vuotta ja hän on auttanut minua paljon. Hänen kokemuksestaan ja opetuksestaan on paljon hyötyä. On hyvä, että hän on minulla opettajana, junioreiden maailmanmestaruutta rallin MM-sarjassa tänä vuonna tavoitteleva Tannert kehuu.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Meksikossa, mutta junioreiden MM-sarja jatkuu Korsikan osakilpailulla huhtikuun alkupuolella.

Julius Tannert, 27

Citroen Racing Junior Trophyn mestari 2013 ja 2014 (Saksa)
Citroen Racing Trophyn kakkonen 2014 (Saksa)
ADAC Opel Rallye Cup 2015 mestaruus (Saksa)
Rallin EM-sarjassa 2016 ERC Juniorissa neljäs
Rallin MM-sarjassa 2017 WRC3- ja JWRC-luokissa neljäs
Voitti 2017 Saksan MM-rallissa WRC3- ja JWRC-luokan

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Tannertin kommentit ja video: Tinken Kanava (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com