Junnumestari hyppää Rally2-autoon Ruotsissa

8.2.2024 / 11:56

[ A- ] / [ A+ ]

William Creigton debytoi Fordin Rally2-auton ohjaimissa Ruotsin MM-rallissa.

Irlantilainen William Creighton voitti viime kaudella FIA Junior WRC -sarjan ja palkinnoksi mies sai paikan neljään Euroopassa ajettavaan MM-ralliin. Kalustona kisoissa on M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -auto. Pakettiin kuuluu, ettei kuljettajan tarvitse niin sanotusti tuoda rahaa tallille, vaan kaikki on hoidettu ja renkaatkin kuuluvat sopimukseen.

Creighton valitsi kauden avauskisakseen Ruotsin MM-rallin, jonka hän viime kaudella voitti ajaessaan M-Sport Puolan valmistamalla Ford Fiesta Rally3 Evolla. Valmistavana kisana Creighton ja kartanlukija Liam Regan ajavat tulevana viikonloppuna LBC-Ruschen -rallin keski-Ruotsissa.

– Tämä on hyvä mahdollisuus saada ajotuntumaa Rally2-autosta ja myös muistutella samalla, miten lumella ja piikkipyörillä ajaminen sujuu. Totta kai meillä on viime vuosilta hyviä kokemuksia Ruotsista, mutta tämä vuosi on taatusti erilainen, kun hypätään WRC2-luokkaan, Creighton kertoi WRC.comin haastattelussa.

– Olen ajanut Fiesta Rally2 -autolla jonkin verran M-Sportin testiradalla, joten tiedän, miten auto toimii ja sain siinä vähän tuntumaa, mutta totta kai kaikki on varsin erilaista, kun hypätään oikeille erikoiskokeille Ruotsissa.

M-Sport on panostanut paljon Fiesta Rally2 -auton kehittämiseen ja toteutti joukon teknisiä päivityksiä kauden 2023 aikana. Adrien Fourmaux voitti autolla viime vuoden Britannian rallisarjan mestaruuden ja viimeisimpänä Keith Cronin ajoi voittoon Galway International Rallyssa Irlannissa helmikuun alussa.

– Viimeisten 12 kuukauden aikana he ovat tehneet paljon töitä ja on hienoa nähdä työn tuottavan tulosta. Odotan innolla, että pääsen hyppäämään autoon ja saan tuntumaa siitä, Creighton toteaa.


Facebook kommentit