Jussi Lindbergille niukka tappio pronssitaistelussa – “Liian ailahtelevainen kausi”

11.10.2018 / 10:36
Jussi Lindberg kilpaili tänä vuonna SM3-luokassa Renault Twingolla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Porvoolaisen Jussi Lindbergin ja kartanlukija Tuuka Tyyskän kausi rallin SM-sarjassa päättyi tiukan pronssitaistelun jälkeen lopulta SM3-luokan neljänteen sijaan.

Turun ja Salon seudulla ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa Jussi Lindbergin sijoitus SM3-luokassa oli myös neljäs.

– Kisa kulki vaihtelevasti ja loppua kohti myös ek-ajat parani totutusti. Perjantaina taisteltiin kylmien renkaiden kanssa ja lauantain vauhdikkailla osuuksilla hävittiin paljon, Lindberg kertasi.

– Oli yllättävän vauhdikasta ja suoraa tietä. En tykännyt, kun ajettiin niin paljon rajoitinta vasten, se ei kovasti kehitä kuljettajia. Lisäksi lyhyellä välityksellä hävittiin tietyissä väliajoissa useita sekunteja sellaisille kilpakumppaneille, joiden kanssa ajetaan muuten tasaisesti.

Vaikka päätöskilpailun neljäs sija oli hyvä osoitus Lindbergin vauhdista, ei porvoolainen kuitenkaan ollut kokonaisuudessaan kauteen tyytyväinen. Eroa SM-pronssille nouseeseen Joonas Lindroosiin jäi lopulta vaivaiset kaksi pistettä.

– Liian ailahtelevainen kausi, välillä tuli hyviä tuloksia ja välillä huonoja. Se kaksi pistettä mitä jäätiin pronssista, olisi vähänkään tasaisemmalla suorittamisella napattu. Osasyy on toki varmasti ollut ajoharjoittelun vähyys, sekä rajoitteellinen aika verrattuna muiden kuljettajien valmistautumisiin luokassa, Lindberg toteaa.

Tulevaisuuden suhteen Lindberg on vielä epätietoinen, mutta nykyinen auto on kuitenkin jo ollut myynnissä tovin aikaa.

– Ainoa selvillä oleva asia on, että (Renault) Twingo on myynnissä ja sillä ei jatketa. Kaikki muu on auki. Jatketaanko ollenkaan ja jos jatketaan, niin millä tasolla, mitä lajia ja millä autolla. Kaikki on päättämättä. Autossa ei ole vikaa, mutta jotain täytyy keksiä, jos meinaa oppia jotain uutta, Lindberg korostaa.

– Kiitokset yhteistyökumppaneille, kannustajille, läheisille, huoltoporukalle ja kaikille jotka ovat kauden mittaan auttaneet eri tavoin, Lindberg päätti.

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus


Facebook kommentit