Jussi Lindbergiltä väkevä alku uudessa luokassa – “Kisa kulki nousujohteisesti”

25.6.2019 / 09:55
Jussi Lindberg Pohjanmaa Rallin avauserikoiskokeen jylhissä maisemissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja jatkui Seinäjoen ympäristössä ajetulla kaksipäiväisellä Pohjanmaa Rallilla. Kyseessä oli kauden viides SM-osakilpailu.

Sipoon Autokerhon Jussi Lindberg kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa avasivat SM-kautensa edellisessä osakilpailussa Riihimäellä. Alla oli täksi kaudeksi hankittu SM2-luokan nelivetoinen Mitsubishi Lancer Evo 9 ja kilpailusta tarttui mukaan luokan neljänneksi korkeimmat sarjapisteet.

Vaikka ensimmäiset kilpailut uuden kaluston kanssa on enemmän tai vähemmän opettelua, oli Lindbergin vauhti taas pykälän paremmalla tasolla Seinäjoen lakeuksilla.

– Ollaan nyt saatu sellainen 0,3-0,5 s/km pois, mutta vielä on töitä tehtävänä ja kilometrejä kerättävänä, Lindberg sanoo.

Pohjanmaa Ralli käynnistyi perjantaina kolmella erikoiskokeella, joilla jokaisella Lindberg latasi tauluun SM2-luokan kolmanneksi nopeimmat ajat. Lauantaina oli edessä vielä kuusi erikoiskoetta, joista ensimmäisellä porvoolainen ajoi jälleen luokassa kolmanneksi. Vahvasti alkanut taistelu luokan palkintosijoista päättyi kuitenkin kaiteeseen päivän toisella erikoiskokeella.

Törmäys oli sen verran voimakas, että jatkaminen ei ollut enää mahdollista ja edessä oli keskeytys.

– Lauantain ensimmäisellä pätkällä vauhti oli jo ihan ok tasolla. Myös vitosella ennen ulosajoa oli hyvä vauhti päällä. Kisa kulki nousujohteisesti, mikä on positiivinen asia. Ainoastaan kolmannella pätkällä jäi lukko auki, kun anturissa oli jotain häikkää. Muuten myös auto toimi hyvin, Lindberg selvitti.

SM2-luokassa voittoon ajoi Ville Hautamäki ennen SM-pistekärki Esa Ruotsalaista. Kolmas oli Mikko Ala-Talkkari.

– Nyt korjataan autoa ja katsotaan jos sitä saadaan päivitettyä vielä kilpailukykyisemmäksi. Loppukaudesta ajetaan ainakin tuo SM-päätöskilpailu, ensi kauteen tähtäävä Lindberg totesi.

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu ajetaan elokuun lopulla Laitilassa. Kausi päättyy Turun ja Salon maisemissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Taneli Niinimäki, Jussi Lindbergin tiedotus


Facebook kommentit