Juuso Nordgren avaa kilpailukautensa viikonloppuna Tshekin asfaltilla

19.4.2018 / 05:55
Juuso Nordgren (oik.) ja Tapio Suominen kilpailevat viikonloppuna Tshekissä (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgrenin kilpailukausi 2018 rallien osalta käynnistyy tulevana viikonloppuna, kun Skodan tehdaskuljettaja osallistuu yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa Tshekin rallisarjan kauden toiseen osakilpailuun.

Juuso Nordgren, 21, solmi tälle kaudelle sopimuksen Skodan tehdastiimin kanssa, mutta Tshekin suunnalta ei karkkilalaisen kilpailuohjelmasta ole annettu minkäänlaista infoa julkisuuteen. Kun kuluva vuosi on jo ehtinyt pyörähtämään huhtikuun lopulle, niin vihdoin Nordgren pääsee myös kilpailemaan. Nordgren osallistuu perjantaina ja lauantaina ajettavaan Tshekin rallisarjan kauden toiseen osakilpailuun.

Nordgrenin edellinen ralli oli viime vuoden lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettu Walesin MM-ralli, joten kilpailutauko venähti lähes puolen vuoden mittaiseksi.

Sumava Klatovy Rallissa ajetaan kahden päivän aikana asfaltilla 14 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 161 kilometriä. Nordgrenin tallikaverina on Jan Kopecky, joka on dominoinut Tshekin rallisarjaa jo pitkään. Tänä vuonna WRC2-luokan Monte Carlon ja Korsikan MM-ralleissa voittanut Kopecky on ollut ykkönen seitsemässätoista Tshekin rallisarjan osakilpailussa peräkkäin. Nyt ajettavan kilpailun Kopecky on voittanut aiemmin neljästi, vuosina 2012, sekä 2015-2017.

Mukana kilpailussa nähdään myös Alexey Lukyanuk Ford Fiesta R5 -autollaan. Venäläinen juhli rallin EM-sarjan avausosakilpailun voittoa maaliskuussa Portugalin Azoreilla.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit