Juuso Nordgren Keravalla Citroenin ratissa

22.4.2016 / 19:30

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren vaihtaa tutun Peugeotinsa toiseen ranskalaiseen tänä viikonloppuna, kun nuorukainen nähdään lauantaina Keravan ympäristössä ajettavassa Defa-rallissa Citroen DS3 R3T:n ratissa.

Pitkäaikaisesta vierailusta ei Juuso Nordgrenin tiedotteen mukaan vielä toistaiseksi ole kyse.

– Vähän sitä mietittiin Tahkon jälkeen, kun tässä on sen verran taukoa SM-ralleista, että nyt olisi hyvä päästä kokeilemaan tällaista. Tämä on tavallaan valmistava kokemus, jos joskus tulevaisuudessa tulee mahdollisuus ajaa tällaisella autolla jotain isompiakin kahinoita. Räikkösen Eeron kanssa asiasta juteltiin ja lopulta saatiin neuvoteltua järkevä paketti, Nordgren kertoo Printsportilta lainatusta autosta.

Testikilometrejä on kertynyt vasta reilut kymmenen, jolloin lähinnä katsottiin, että millaisesta laitteesta oikein on kyse. Ennen viikonloppua Nordgren aikoo tutustua ranskalaiseen paremmin, mutta ensivaikutelmat ovat hyvät.

– Onhan se hieno peli. Vääntöä on enemmän ja läppävaihteet on todella makeat. Citroen painaa enemmän kuin Peugeotimme, mutta vastaavasti siinä on tehokkaammat jarrut. Onhan se kaikin puolin taas askel eteenpäin verrattuna meidän nykyiseen kalustoon.

Citroen DS3 R3T, jolla Nordgren Keravalla starttaa, eroaa nykyisestä työvälineestä, eli Peugeotin 208 R2-mallista lähinnä turbonsa ansiosta.

– Molemmat ovat etuvetoisia, mutta turbo ja läppävaihteet ovat ne merkittävimmät erot. Lisäksi vaihteita on kuusi, joka on yksi enemmän kuin Peugeotissa. Turbon avulla tehoja löytyy 240 hevosvoimaa, joka on 50 enemmän kuin Peugeotissa. Lisäksi vääntöä on 400 Newtonia, joka on tuplaten se, mitä meillä on nyt, Nordgren luettelee.

Keravan Defa-ralli on lyhyt, jossa ek-kilometrejä kertyy vain 40-50, joten kyse on varsin nopeatempoisesta kisasta. Nordgren on tavoitteissaan maltillinen.

– En olisi ikinä uskonut, että näin koskaan sanoisin, mutta nyt lähdetään ilman suurempia tulostavoitteita. Tämä ralli menee ihan autoon tutustuessa, mutta tietysti pitää ajaa kovaa, jotta tietää miten auto käyttäytyy.

Uteluihin Keravan jälkeisistä suunnitelmista Citroenin kanssa Nordgren ei osaa vielä sanoa.

– Mitään suurempia suunnitelmia ei ole tehty. Kerava oli hyvä kisa lähellä kotikulmia ja Eerolta saatiin hyvä paketti, joten haluttiin kokeilla uutta kalustoa nyt. Tämä ei ole mikään pitkäaikainen projekti, vaan lähinnä yksittäinen kokeilu toistaiseksi. Tämä on kuitenkin täysin samanlainen auto, joka on tarjolla Tulevaisuuden Tähti-palkinnon voittajalle, Nordgren sanoo viitaten mahdollisuuteen osallistua Jyväskylän MM-ralliin JWRC-luokassa.

Lähde: Juuso Nordgrenin tiedote
Kuva: Taneli Niinimäki Photography


Facebook kommentit