Juuso Nordgren osallistuu Espanjan MM-ralliin – “Helppo sanoa kutsuun kyllä”

10.9.2016 / 20:10
Juuso Nordgren Suomen MM-rallissa heinäkuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren nähdään vielä tällä kaudella rallin MM-sarjassa, kun nuorukainen osallistuu Espanjan osakilpailuun lokakuussa. Luokkana on rengasvalmistaja DMACKin ja yksityistalli M-Sportin pyörittämä Drive DMACK Fiesta Trophy.

Heinäkuun lopulla Juuso Nordgren osallistui uransa ensimmäiseen MM-ralliinsa Jyväskylässä. Hyvät otteet WRC3-luokassa eivät jääneet keneltäkään huomaamatta ja 19-vuotias karkkilalainen saikin miellyttävän yhteydenoton lähteä ulkomaille kisaamaan.

– Varmaan Jyväskylässä annetut näytöt vaikuttivat siihen, että tällainen mahdollisuus meille avautui. Me olemme kiinnostuneita kyseisestä sarjasta, joten oli helppo sanoa kutsuun kyllä, Nordgren kertoo.

Sarjassa käytetty kalusto on nimensä mukaisesti Ford Fiestaan perustuvia R2-luokituksen autoja.

– Kokemusta Fiestasta ei ole, mutta pääsemme ajamaan ainakin yhden päivän Espanjassa ennen kisaa ja mahdollisesti myös muuta testiä.

Tavoitteistaan Kataloniassa Nordgren on realistinen, muttei lähde kuitenkaan nöyristelemään uusiin ympyröihin.

– Tämä on meille ensimmäinen varsinainen asvalttikisa. Sikäli on monta uutta elementtiä kuvioissa, mutta kyllä me lähdemme pohja-aikoja yrittämään. Ja totta kai kokemuksen puolesta ehjää suoritusta, että pääsisimme maaliin asti, Nordgren sanoo.

Ilman paineita lähtöviivalle

Viime vuonna Nordgren pääsi kokeilemaan asvaltilla ajamista, kun Italian Autourheiluliiton ja suomalaisen AKK:n yhteistyönä järjestämä “kuljettajavaihto” vei karkkilalaisen viikoksi Italiaan oppimaan asvaltilla ajamisen niksejä. Näin ollen aivan kylmiltään Nordgrenin ei tarvitse tuntemattomaan kisaan lähteä.

– Kyllähän se varmasti auttoi, mutta siitäkin on kohta jo vuosi aikaa, Nordgren naurahtaa.

– Huonompi lähtökohta olisi, jos en olisi ikinä päässyt ajamaan asvaltilla. En usko, että kukaan odottaa meidän voittavan heti ensimmäistä kisaa uudella alustalla, joten en ota siitä mitään paineita. Sen verran mitä olen asvaltilla päässyt ajamaan, olen pitänyt siitä, Nordgren sanoo.

Katalonia ei ole aivan täysiverinen asvalttiralli, sillä ensimmäinen päivä ajetaan soralla ja sen jälkeen siirrytään asvaltille. Nordgren kertoo, että monen muuttujan takia testeissä ei sen syvemmälle Fiestan sielunelämään lähdetä tutustumaan.

– Soralle osaan varmasti sanoa omia mieltymyksiäni ja miksen myös asvaltille, mutta luulen, että aika perussäädöillä lähdetään ajamaan. Testeissä pääpaino on autoon tutustumisessa, joten hirveitä säätömuutoksia tuskin tehdään.

Ensi kaudeksi ulkomaille

Osallistumalla DMACK Fiesta Trophyn osakilpailuun, Nordgren paljastaa samalla myös ensi kauden ajokuvioitaan. Tavoitteena on ajaa ulkomailla.

– Yritämme päästä ajamaan tämän kaltaiseen sarjaan, mutta tämä kisa on toistaiseksi aivan oma projektinsa. Tietysti tämä on mahtava näytönpaikka, josta iso kiitos DMACKille ja omille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat tämän, Nordgren kertoo.

– Luonnollisesti ulkomailla ajaminen vaatii hirveästi enemmän rahaa kuin SM-sarja. Tähtäin meillä on ajaa tulevaisuudessa MM-sarjassa ja DDFT olisi kustannustehokkuudeltaan varteenotettava vaihtoehto opetella MM-ralleja, Nordgren vertaa.

Ulkomaille lähdettäessä budjetin voi käytännössä tuplata SM-sarjan kiertämiseen verrattuna. Raha ei kuitenkaan kasva puussa ja kuten Nordgren sanoo, “plan B on pakko olla olemassa”. Mikä se on?

– Tietysti meillä on varasuunnitelma olemassa, mutta ei puhuta siitä sen enempää. Lähtökohta on, että ajamme ensi vuonna MM-ralleja, Nordgren toteaa.

Lähde: Juuso Nordgren Racingin tiedote


Facebook kommentit