Juuso Nordgrenilla mielessä Tulevaisuuden Tähti -titteli

8.6.2016 / 18:19
Juuso Nordgren tavoittelee näyttöpaikkaa Suomen MM-ralliin.

[ A- ] / [ A+ ]

 

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa starttaa lauantaina ajettavaan Sastamala-Huittisten Enset Oy SM-ralliin varsin levollisin mielin, vaikka edessä onkin kauden tärkein kisa. Panoksena eivät ole vain SM3-luokan voitto ja arvokkaat SM-pisteet, vaan samassa kisassa ratkaistaan myös Tulevaisuuden tähti -tittelistä kamppailevat kuljettajat

– Hyvä fiilikset, saatiin alkuviikon leirityksellä reilut 100 kilometriä tahkottua nuottitreeniä. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja laitteet pysyivät ehjinä. Lisäksi saatiin hyvä tuntuma Peugeotiin näin kesäkeleillä, koska siitä meillä oli vain vähän tietoa. Hirveästi ei autoa muutettu talven jäljiltä, laskettiin vähän, mutta siinä kaikki, Nordgren kertoo valmistautumisestaan.

Muuten Nordgrenin valmistautuminen on sujunut edellisen SM-rallin jälkeen lähes ongelmitta.

– Keväällä vaivannut mykoplasma on nyt selätetty ja sen jälkeen olen päässyt kuukauden verran painamaan kunnolla fysiikkatreeniä ja nyt ollaan taas täydessä iskussa.

Tulevaisuuden tähti -tittelistä, eli näyttöpaikasta Suomen MM-ralliin kamppailevat tällä hetkellä Nordgrenin lisäksi vahvimmin Pyry Ovaska ja Miika Hokkanen, joista molemmat ovat pisteissä Nordgrenin edellä. Karkkilalainen tietää kuitenkin vahvuutensa uuden rallin suhteen.

Nordgrenin mielestä on hyvä, että Tulevaisuuden tähti -kilpailun ajollinen ratkaisu nähdään sellaisissa olosuhteissa, joissa kaikki ovat samalla viivalla.

– Huittisten SM-ralli on uusi, joten varsinkaan nuoremmilla kuljettajilla ei ole reitistä selvää etulyöntiasemaa. Vahvuuteni on nuotittamisessa ja uskon, että se ratkaisee tässä rallissa paljon.

Taktiikka Huittisiin on lähteä ajamaan järkevällä ajolla korkeat SM-pisteet, jotka ovat varmasti saatavilla hyvällä perusajollakin. Luokan pistejohdossa on talvikauden jälkeen Anssi Rytkönen ja toisena Jukka Korhonen, mutta kumpikaan heistä ei voi tavoitella ikänsä puolesta Tulevaisuuden tähti -titteliä. Voittotaistelusta Nordgren ei kuitenkaan kieltäydy koskaan.

– Toki, jos edellä menee joku selvästi kovempaa, niin silloin otetaan varmat pisteet. Ja onhan sillä tietysti merkitystä, että ajaako edellä esimerkiksi Ovaska vai Korhonen, Nordgren toteaa.

Lähde ja kuva: Juuso Nordgrenin tiedote


Facebook kommentit