Juuso Panttila rakentaa uraansa tasaisessa merkkiluokassa – “Täytyy olla tyytyväinen”

17.7.2022 / 06:22
Juuso Panttila kilpailee Renault Clio Cup Europe -sarjassa (Kuva: DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi ulkomailla kilpailevista suomalaisista rata-autoilijoista on alkuviikosta 19 vuotta täyttänyt Juuso Panttila, joka rakentaa uraansa Renault Clio Cup Europe -sarjassa.

Kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin Hungaroringin radalla Unkarissa, mistä Juuso Panttila saalisti molemmista kilpailulähdöistä pistesijoituksen, vaikka aika-ajot eivät suomalaiskuljettajalle juurikaan ilon aiheita tarjonnut. Kuten tasaisissa merkkiluokissa aina, niin myös Renault Clio Cup Europe -sarjassa hyvään aikaan yltäminen vaatii ruuhkatonta kierrosta, sekä sopivaa “imuapua” edessä ajavilta.

– Aika-ajot ovat olleet se ongelma jokaisessa kisassa tänä vuonna. Lauantain aika-ajossa tuli punainen lippu jälleen omalla parhaalla kierroksella, eikä tiimin strategiakaan mennyt nappiin, vaan jäätiin ruuhkan keskelle. Tulos oli 19. sija ja eroa puolitoista sekuntia kärkeen, Panttila kommentoi tiedotteessaan.

Sunnuntain aika-ajoista tuloksena oli 19. nopein aika, mutta parin kuljettajan rangaistusten myötä lähtöruutu toiseen kilpailulähtöön oli lopulta 17.

– Sunnuntaina yritys oli parempi, vaikka alussa yritin liikaa, eikä hyvää kierrosta vaan saanut aikaan. Lopussa päätin lähteä nopeiden ranskalaiskuskien perään ja pysyin heidän matkassaan hyvin, enkä jäänyt radalla yhtään. Aika-ajon alussa ranskalaiset saavat ajettua yhden todella nopean “taika-ajan” ja loput kierrokset ovat sitten muiden kuskien luokkaa, Panttila taustoittaa.

Tiedotteen mukaan tasaisen hyvä kilpailuvauhti, sekä renkaiden oikeaoppinen säästäminen kilpailulähtöjen aikana ovat olleet Panttilan vahvuuksia koko kauden ajan ja tuoneet pistesijoituksia, vaikka aika-ajoissa onkin ollut vaikeampaa. Näin tapahtui myös Hungaroringilla.

– Muiden vauhti olikin hitaampaa kisassa, mutta itse pystyin pitämään omaa hyvää aika-ajo vauhtia yllä. Autokin tuntui hyvältä ja käyttäytyi oikein. Huonojen aika-ajojen takia jouduin ohittelemaan ja nousemaan keskikastista ylöspäin. Onnistuin ajamaan rauhassa enkä yliyrittänyt, vaikka kuitenkin samalla oli koko ajan täysi pusku päällä, että päästäisiin nousemaan sijoituksia ylöspäin, Panttila kertasi viikonloppuaan Unkarissa.

Molemmissa viikonlopun kilpailulähdöissä Panttila nousi pisteille ja sijalle kymmenen.

– Onnistuin ohittamaan monta autoa ja edessä tapahtui koko ajan, mikä auttoi pitämään erot pieninä kärkipäähän kisalähtöjen ajan. Kaksi kymmenettä sijaa, siihen täytyy kyllä olla tosi tyytyväinen, sarjan pisteissä yhdeksäntenä ja tulokkaiden pisteissä johdossa oleva Panttila päätti.

Seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan Hockenheimin radalla Saksassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

 

Tutustu! Juuso Panttilan kotisivut

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit