Juuso Puhakalla edessään uudet haasteet – Kausi käynnistyy elokuussa Italiasta

22.6.2020 / 07:29
Juuso Puhakka vaihtaa Lamborghinista Mercedekseen (Kuva: Toksport WRT).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi edellistä kautta Aasiassa kilpaillut Juuso Puhakka tekee paluun tänä vuonna Eurooppaan, kun kirkkonummelainen osallistuu GT3-autojen World Challenge Europe Sprint -sarjaan Toksport WRT -tiimin kalustolla.

Juuso Puhakka, 21, testasi aiemmin keväällä Ranskassa, Paul Ricardin radalla, tulevaa kilpakalustoaan, Mercedes-AMG GT3 -autoa.

– Geometristen ratkaisujen myötä se osoittautui haastavaksi autoksi. Sitten kuitenkin kierros kierrokselta sain ajatuksesta kiinni ja lopulta aika-ajosimulaatiossa sain täydellisen kierroksen aikaiseksi. Ne tulokset vakuuttivat tiimipäällikkö Emre Buyukbayrakin ja sen myötä nyt päättäväisellä asenteella tulen sarjassa sillä samaisella autolla kilpailemaan, Puhakka kommentoi tiedotteessaan.

Kuten kaikki muutkin autourheilusarjat maailmalla, niin myös World Challenge Europe Sprint -sarja on kärsinyt koronaviruspandemiasta. Tällä hetkellä kauden on tarkoitus käynnistyä elokuussa Italian Misanosta, jonka jälkeen ajetaan vielä osakilpailut Ranskan Magny Coursissa, Alankomaiden Zandvoortissa, sekä Espanjassa Barcelonassa.

– Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian myötä myös minun kilpailukauden avaus on huhtikuulta siirtynyt elokuulle. Nyt kun Euroopassa alkaa epidemia hellittämään, niin GT World Challenge -kilpasarjan organisaatio on toiveikas, että elokuussa Italian Misanosta päästäisiin kilpailukausi käynnistämään. Kahden menestyksekkään Aasian ratasarjojen kilpailukauden jälkeen on nyt aika tulla takaisin Eurooppaan ja näyttää osaamiseni, Puhakka korostaa.

Vuonna 2018 Puhakka voitti Aasian Lamborghini Super Trofeo -sarjassa Pro-Am-luokan mestaruuden. Viime vuonna kirkkonummelainen saavutti samaisen sarjan ammattilaisluokasta eli Pro-luokasta hopeaa, sekä lisäksi myös Lähi-Idän sarjasta Pro-luokan hopeaa. Tänä vuonna Puhakka siis kilpailee Euroopassa ja pukee ylleen Toksport WRT -tiimin värit.

– Päivittäin olen joko treenannut fysiikkaa tai istunut simulaattorissa, jossa kaikki nyt edessä olevat radat on huolellisesti opeteltu. Olen 110-prosenttisesti valmis tähän astisen autourheilu-urani tärkeimpään kilpailukauteen ja nyt kovasti toivon, että vihdoin kahden menestyksekkään kilpailukauden jälkeen pääsisin näyttämään osaamistani myös GT3-auton ratissa, Puhakka toivoo.

GT World Challenge Sprint Series 2020

07.-09.08. Misano, Italia
11.-13.09. Magny Cours, Ranska
25.-27.09. Zandvoort, Alankomaat
09.-11.10. Barcelona, Espanja

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit