Juuso Puhakalla nihkeä alku F4-sarjassa: ”Paljon jäi parannettavaa”

21.5.2017 / 18:59
Juuso Puhakan avausviikonloppu F4-sarjassa Venäjän Sotshin radalla sisälsi kaikenlaisia pientä säätöä. (kuva: SMP F4 Championship)

[ A- ] / [ A+ ]

SMP F4 NEZ –sarjaa ajavan Juuso Puhakan kausi alkoi hieman tahmeasti, kun kausi korkattiin viikonloppuna Venäjän Sotshissa.

Kaikki viikonlopun kolme starttia ajettiin märällä radalla ja sadekelin renkailla. Ensimmäisessä kilpailussa Venäjän GP:stäkin tutulla F1-radalla Puhakka oli kuudes, toisessa neljästoista ja kolmannessa yhdeksäs.

– Vähän meni vihkoon. Ei ollut kovin hyvä viikonloppu. Auton kanssa oli kaikenlaista pientä ongelmaa. Hävisin suoranopeuksissa pahimmillaan jopa 10 km/h. Moottorissa oli jotain vikaa, ja nyt se vaihdetaan seuraavaan viikonloppuun. Bensapumpussakin oli häiriötä aika-ajossa. Nyt jäi vähän hampaankoloon, ja etenkin jäi paljon parannettavaa. Luulen, että se lähtee kyllä moottorivaihdon myötä kulkemaan taas, Puhakka sanoi.

– Oli omassakin ajamisessa sanomista. Tämä oli nyt ensimmäinen viikonloppu. Kausi on pitkä. Sadekelissä pystyi vähän paikkaamaan, ja sain kyllä ihan hyviä startteja. Mitään ei ole vielä hävitty. Kehitetään asioita ja mennään eteenpäin, Puhakka muistutti.

Avausviikonlopun starttivoittoihin ajoivat Xavier Lloveras (ESP) sekä kaksi kertaa Christian Lundgaard (DEN).

F4 NEZ –kausi jatkuu täysillä kierroksilla heti kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Sotshista letkaa suuntaan Smolenskin radalle parin sadan kilometrin päähän Moskovasta, ja sieltä kesäkuun ensimmäiseksi viikonlopuksi Hämeenlinnan Ahvenistolle.

– Aika kova aikataulu tähän alkuun. Me jäämme nyt pariksi päiväksi Sotshiin ennen lähtöä Moskovaan. Tarkoitus on treenata hieman ja pitää ajotuntumaa yllä todennäköisesti kartingilla, Puhakka kertoi.

Lähde: Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit