Juuso Puhakka tavoittelee kahta mestaruutta, kausi käynnistyi Dubaissa

19.2.2019 / 20:10
Juuso Puhakka avasi kilpailukautensa 2019 Dubaissa (Kuva: FotoSpeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Kirkkonummelaisen Juuso Puhakan kausi käynnistyi viime viikonloppuna Dubaissa, missä ajettiin Lamborghini Super Trofeo -sarjan Lähi-idän kauden avausosakilpailu.

Juuso Puhakka, 20, Lamborghini Super Trofeo -sarjan Aasian hallitseva mestari Pro-Am-luokassa, tavoittelee tänä vuonna kahden mantereen mestaruuksia. Puhakka kilpailee kiinalaisessa FFF Racing -tiimissä, joka on aiemmin voittanut mestaruuksia niin Lähi-idässä, kuin Aasiassakin. Puhakan tiimikaverina ajovuoroja jakaa japanilainen Takeshi Kasai.

– Kun marraskuussa varmistin Aasian mestaruuden, nimettiin minut sen jälkeen Suomen autourheilun A-maajoukkueurheilijaksi ja samalla Olympiakomitean tukiurheilijaksi, niin nyt olen tilanteessa, että pöydälläni oli vain hyviä tarjouksia kilpailla kansainvälisissä rata-autoilun sarjoissa. FFF Racing Team esitti autourheilu-urani kehittymisen kannalta parhaimman tarjouksen, Puhakka sanoo tiedotteessaan.

Puhakka tavoittelee tänä vuonna Lamborghini Super Trofeo -sarjan mestaruuksia Pro-luokassa niin Lähi-idässä, kuin Aasiassakin.

– Starttaan kilpailukauteen hallitsevana mestarina, joten tavoitteena ei voi olla muuta kuin osakilpailujen voitot ja sarjojen mestaruudet. Tiedän jo nyt, että taso kilpailuissa tulee olemaan kovempi kuin vuosi sitten, joten haastetta tulee riittämään. Siltikin erittäin luottavaisin mielin nyt lähden kohti Lähi-itää ja tulevana viikonloppuna sen kolmea ensimmäistä Dubaissa ajettavaa osakilpailua kohden, Puhakka vakuutti.

Ensimmäinen kilpailulähtö Dubaissa ajettiin perjantaina ja siinä Puhakka, sekä Kasai sijoittuivat kokonaiskilpailussa kolmanneksi ja Pro-luokassa toiseksi. Toinen ja kolmas kilpailulähtö olivat ohjelmassa lauantaina. Puhakka ja Kasai paransivat toisessa lähdössä yhdellä pykälällä perjantaihin verrattuna ollen kokonaiskilpailussa, sekä Pro-luokassa maalissa toiseksi nopein autokunta. Kolmas lähtö oli pettymys, kun Puhakka pyörähti puolivälissä kilpailua ja lisäksi vielä lopussa tuli rengasrikko. Sijoitus maalissa oli vasta 13.

Lähi-idän sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 22.-23. helmikuuta Abu Dhabissa. Kuusi kilpailuviikonloppua käsittävä Aasian sarja puolestaan käynnistyy 6.-7. huhtikuuta Sepangista, Malesiasta.

Juuso Puhakka, 20

Kartingin Pohjoismaiden mestaruus 2014
Formula STCC Nordic -sarjassa hopeaa 2016
Kiinan Pan Delta -sarjassa neljä voittoa
Lamborghini Super Trofeo -sarjan Aasian Pro-Am-mestari 2018

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit