Jyväskylän kaato nollattu, Hämäläinen kovin tavoittein Turkuun – “Testejä ajettu ahkerasti”

28.9.2018 / 14:11
Kari Hämäläinen Suomen MM-rallissa heinäkuussa (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna ajettava rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu Turun ja Salon seudulla ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna.

Edellisen kerran Suomen MM-rallissa heinäkuun lopulla kilpaillut ja siellä rajun ulosajon kokenut Kari Hämäläinen lähtee rallin SM-sarjan finaalikilpailuun kovin tavoittein.

– Haemme kärkiaikoja ja tavoitteena on ajaa ehjä ralli viiden kärkeen. Reitti on perjantain metsäosuuksiltaan tuttua. Lauantain erikoiskokeet vaikuttavat nopeilta ja ne lienevät nykyisille SM-kuljettajille tuntemattomia. Perjantain nuotituksessa niiden todellinen luonne sitten selviää kilpailijoille, Hämäläinen ennakoi.

Kartanlukijana Hämäläisellä toimii Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista tehtävässään. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat autossa loistavasti niin reittiin tutustumisessa, kuin erikoiskokeillakin. Hämäläinen ja Pietiläinen kilpailevat Skoda R5 Fabia III Performance -autolla, eli viimeisimmällä kehitysversiolla, mitä tehtaalta saa.

– SM-sarjan viimeiseen kilpailuun lähdetään nyt täysin korjatulla autolla. Uusi kori tuli tehtaalta viikolla 36 ja Printsportissa auto kasattiin ammattitaidolla ja todella nopealla aikataululla. Testejä on ajettu ahkerasti kolmena päivänä. Auto tuntuu jälleen erinomaiselta ja rengasvaihtoehdot on testattu Turun ja Salon sääolosuhteisiin, Hämäläinen taustoittaa.

Turun SM-ralli on Hämäläiselle tuttu jo vuodesta 2013, jolloin hän ajoi SM1-luokassa kokonaiskilpailussa viidenneksi. Vuonna 2014 sijoitus parani jo neljänneksi. Autona tuolloin oli Ford Fiesta S2000. Vuonna 2015 Turussa tuli keskeytys Ford Fiesta R5:lla. Vaihdelaatikko rikkoutui Lavamäen erikoiskokeella, Hämäläisen entisellä kotitiellä. Teknisen vian iskiessä sijoitus oli SM1-luokassa kuudes.

Vuonna 2016 kilpailu alkoi moottorin käymisongelmilla jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Hämäläinen osallistui tuolloin Ford Fiesta S2000:lla ja keskeytti moottorivikaan kuudennen erikoiskokeen jälkeen sijalta 12.

Teksti: Kari Hämäläisen tiedote


Facebook kommentit