Jyväskylän pettymys unohdettu, Hokkala valmis loppukauteen – “Taktiikka paljastuu maalissa”

31.8.2018 / 14:23
Henri Hokkala taistelee loppukaudesta SM3-luokan hopeasta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Tulevaisuuden Tähti 2018 -kuljettajaksi valittu Henri Hokkala jahtaa luokkavoittoa Sastamalassa ja Huittisissa ajettavassa rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa lauantaina. Keskeytykseen ja sitä kautta karvaaseen pettymykseen päättyneen Suomen MM-rallin jälkeen silmissä siintää nousujohteinen kauden päätös.

Suomen MM-ralliin kovin odotuksin lähtenyt Henri Hokkala pystyi perjantain aikana ajamaan vakuuttavia erikoiskoeaikoja. Pohja-aikoihinkin pystynyt tikkakoskelainen koki lajin karvaamman luonteen keskeytettyään iltapäiväisellä Moksin erikoiskokeella, jolla Hokkalan ralli päätyi ulosajoon. Autoon tulleet vauriot estivät jatkoaikeet seuraavina päivinä.

– Tottakai kilpailu oli loistava kokemus. Vaikka kokemus olikin rankka mediapyörityksineen ja oheistoimintoineen, niin perjantai-aamun alusta lähtien sai nauttia kunnon sorateistä, Hokkala kertaa.

– Autoon pääsimme koko ajan sitä paremmin sisälle, mitä enemmän saimme kilometrejä. Riskikynnys oli todella matalalla ja kisa eteni suunnitelmien mukaan. Pystyimme osoittamaan, että pärjäämme kansainvälisellä tasolla omalla vauhdillamme, vaikka ennen kisaa kilometrit uudella autolla olivat vähäiset. Moksissa sitten kolmosella ajettavassa mutkassa sinne kaivautunut “patti” yllätti meidät ja auto kaatui tiellä.

Tuloksellisesta pettymyksestä huolimatta Hokkala ei paina päätä pensaaseen.

– Yksi mahdollisuus oli tässä ja tulevaisuudessa toivottavasti saan vielä uuden.

Viikonloppuna Sastamalassa ja Huittisissa ajettavaan SM-ralliin Hokkala kokee saaneensa virtaa Suomen MM-rallista. Sarjassa kolmantena oleva Hokkala on jo 41 pisteen päässä SM3-luokan kärjessä ajavasta Jaro Kinnusesta, mutta hopeasija on ainoastaan neljän pisteen päässä. Hokkala näkee kuitenkin, että SM3-luokka on tulvillaan suosikkeja.

– Lähtölistaa kun katsoo, niin ei ole tarvetta eritellä ketään ennakkosuosikkia. Niitä löytyy meidän edestä ja takaa. Se, minkälainen taktiikka meillä kisaan on, paljastuu vasta maalissa, Hokkala naurahtaa.

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit