Jyväskylässä tässä luokassa kaikki muu kuin suomalaisvoitto olisi iso yllätys

1.10.2021 / 06:55
Emil Lindholm hyppää Jyväskylän pätkille tuoreena Suomen mestarina (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikäli Suomen MM-rallissa Jyväskylässä tänä viikonloppuna ei WRC3-luokassa nähdä suomalaisvoittajaa, voidaan puhua todella isosta yllätyksestä.

WRC3-luokassa mukana Jyväskylässä nähdään 14 kilpailijaparia, joista kahdeksan tulee Suomesta. Viime viikonloppuna rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut GRX-tiimin Emil Lindholm, 25, yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa lähtevät hakemaan hyvää sijoitusta Suomen MM-rallista onnistuneen Kokkolan SM-ralliviikonlopun jatkoksi.

– Kotona kävin kääntymässä ja mestaruutta emme ehtineet juhlia yhtään. Tässä on ollut kiire aikataulu. Emme aja ennakkotestiä, eikä tässä olisi ollut siihen aikaakaan, sillä kaverit TGS:llä käyvät parhaillaan autoamme SM-rallin jäljiltä läpi. Joka paikka tarkastetaan, jotta kaikki olisi perjantaina viimeisen päälle kunnossa, Lindholm kommentoi tiedotteessaan aiemmin tällä viikolla.

Lindholm osallistuu Jyväskylän MM-ralliin nyt neljättä kertaa urallaan ja näistä kilpailuista kolme on tapahtunut Rally2-auton (R5) ratissa. Tänä vuonna Lindholm on ehtinyt urakoimaan jo kuusi MM-rallia, parhaimpina saavutuksinaan WRC3-luokan kakkossija Kroatiasta, sekä samaisen luokan kolmas sija Kreikasta. WRC3-luokan pisteissä Lindholm on viidentenä. Pisteissä edellä olevaa neljää kuljettajaa ei Jyväskylässä tänä viikonloppuna mukana nähdä.

– Lähdemme ajamaan omaa parastamme ja katsotaan mihin se riittää. Pyrimme olemaan korkealla sijoituksissa, mutta väkisin emme lähde tulosta yrittämään. Reitistä kolmasosa on uutta ja puhtaasti nuotista ajaminen on ollut meille yleensä vahvuus. Ehjään kokonaisuuteen pyritään. Ehkä on viisainta ajaa oman luokkamme tuloksesta ja mennä sen mukaan. Tottakai vähän kiinnostaa myös verrata vauhtiamme WRC2-luokkaan, Lindholm suunnitteli.

Kilpailunumerolla 32 reitille lähtevät Lindholm ja Hämäläinen nähdään mukana kilpailussa tuttuun tapaan TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla.

– Meillä on hyvä auto ja hyvät säädöt. Kokkolassa oli hyvä fiilis autosta ja ajamisestani koko ajan. Ainoa kysymysmerkki on se, että miten rikki pienemmät tiet Jyväskylässä menevät. Jos ne kestävät, niin meidän ei tarvitse tehdä autollemme mitään ja jos ne eivät kestä, niin toteutamme ihan pikku juttuja säätöihin, Lindholm taustoitti.

Rovaniemen MM-rallissa viime helmikuussa WRC3-luokan voiton napannut Teemu Asunmaa, 34, kilpailee Jyväskylän MM-rallissa nyt viidettä kertaa, kun taas Asunmaan kartanlukijalle Marko Salmiselle MM-startti Keski-Suomessa on uran kymmenes. Rovaniemeltä uransa ensimmäisen MM-tason luokkavoiton napannut Asunmaa on ollut aiempina vuosina hyvässä vauhdissa Jyväskylässä, mutta vuonna 2017 tulleen RC2-luokan (R5-autot) kolmossijan jälkeen onnistumiset ovat kiertäneet.

– Tavoitteena on ehjä ralli ja sitä kautta hyvä tulos. Yksi kisa ollaan WRC3:ssa jo voitettu tänä vuonna, niin ei se toinenkaan voitto pahitteeksi olisi, Asunmaa pohti kilpailun alla.

 

Eerik Pietarinen pyrkii lyömään kiilaa Skoda-kuljettajien väliin WRC3-luokan kärjessä (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

 

 

 

“Olisi tyhmää tähdätä vähempään”

Asunmaa on juhlinut SM1-luokan Suomen mestaruutta vuosina 2017, 2019 ja 2020. Tänä vuonna alavutelaisen kaulaan ripustettiin pronssinen SM-mitali.

– Lähdettiin melkein suorilta jaloin Kokkolasta kohti Jyväskylää, joten ajoimme testiä viime viikolla myös Jyväskylää varten. Auton pitää olla Kokkolaa jäykempi alustaltaan, korkeampi maavaraltaan, sekä erilainen ajettavuudeltaan, kun osa erikoiskokeista ajetaan kahteen kertaan ja riskinä on, että ne menevät huonoon kuntoon ja urittuvat. Kokkolasta on hyvin kisamoodi päällä, eikä ole mitään ylimääräistä stressiä, mikä on kiva kilpailua ajatellen, Asunmaa kehuu.

Jyväskylässä ajetaan nyt rallin MM-pisteistä myöhäisempänä ajankohtana kuin koskaan aiemmin.

– Myöhäisempi ajankohta tuskin vaikuttaa paljoa. Päivänvaloa on vähemmän, pölyongelmaa tuskin on ja lämpötilat ovat matalampia, mikä voi vaikuttaa pitoon. Pimeässä ajettiin jo viime viikonloppuna ja se on meille tuttua hommaa. Toki edessä ovat uudet, erilaiset pätkät ja tiet ovat teknisempiä kuin Kokkolassa. Meillä on kuitenkin hyvät Lazerin lisävalot, joten hämärä tuskin muodostuu ongelmaksi, Asunmaa uskoo.

Raketin lailla rallin SM-sarjan kuninkuusluokan kärkitaisteluihin viime vuosina mukaan noussut Mikko Heikkilä, 29, päätti kotimaisen arvosarjan viime viikonloppuna Kokkolassa SM-hopeaan, mikä kirkasti nurmijärveläisen viimevuotisen SM-pronssin. Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa on nakuttanut myös kansainvälistä menestystä, kun tänä vuonna ajetut uran kaksi ensimmäistä MM-rallia toivat sekä Rovaniemeltä, että Virosta WRC3-luokan kolmossijat.

– Tuloksellisesti tavoitteena on palkintosijoitus. Kahdesti ollaan siinä jo onnistuttu ja olisi tyhmää tähdätä vähempään. Vauhdillisesti ei olla oltu edellisissä kilpailuissa aivan terävimmässä kärjessä ja nyt tavoitteena on myös kaventaa tätä eroa ja nostaa omaa vauhtia. Ehjä ja virheetön ralli, joka päättyy “podiumille”, on lähtökohtana hyvä. Olemme valmistautuneet hyvin, ajettu testiä ja edellisestä viikonlopusta on vauhti vielä päällä, Heikkilä korostaa.

Eerik Pietarinen, 27, on tämänvuotisen Jyväskylän MM-rallin WRC3-luokan kuljettajista ainoa, joka on juhlinut aiempina vuosina luokkavoittoa tässä kilpailussa. Pietarinen nappasi Jyväskylässä WRC2-luokan voiton vuonna 2018, kilpailusta, joka muistetaan erityisesti Kalle Rovanperän uran ensimmäisenä koti-MM-rallina ja puuppolalaisen taituroinnista erikoiskokeella Skodan konepelti pystyssä. Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo lähtevät hakemaan Keski-Suomen sorasirkuksesta kärkipään sijoitusta.

– Sain ajaa mukavasti testiä. Päästiin kokeilemaan iskarit, korkeus ja välitys, eli kaikki on kunnossa. Mieli on hyvä lähteä kauden tärkeimpään koitokseen. Tavoite on ajaa hyviä erikoiskoeaikoja ja pysyä aivan kärjen tuntumassa. Aika tarkasti saa katsoa kaikki ruohikot joista voi leikata. Kahden päivän harjoittelujakson on pakko riittää. Videot erikoiskokeista katson yleensä vain kertaalleen yhdessä kartanlukijan kanssa, Pietarinen kuvailee.

Siinä missä Lindholm, Asunmaa ja Heikkilä ovat mukana kilpailussa TGS Worldwiden Skodilla, kilpailee Pietarinen Printsport Racingin Volkswagenilla. Suomalaiskuljettajista mukana WRC3-luokassa nähdään myös Riku Tahko, Juuso Metsälä, ensimmäisen kilpailunsa nelivetoautolla ajava SM3-luokan viime ja tämän vuoden Suomen mestari Lauri Joona, sekä Jari Huuhka.

Kolmepäiväinen kilpailu Jyväskylässä käynnistyy erikoiskokeiden osalta tänään perjantaina kello 13.38. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

WRC3-luokan kilpailijat Secto Rally Finlandissa 2021

28 Pepe Lopez-Borja Odriozola ESP/ESP (Skoda)
29 Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen)
30 Mikko HeikkiläTopi Luhtinen (Skoda)
31 Teemu AsunmaaMarko Salminen (Skoda)
32 Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda)
34 Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Volkswagen)
35 Raul Jeets-Andrus Toom EST/EST (Skoda)
36 Miguel Diaz-Aboitiz-Diego Sanjuan de Eusebio ESP/ESP (Skoda)
37 Riku TahkoMarkus Soininen (Hyundai)
38 Juuso MetsäläMatti Kangas (Skoda)
39 Lauri JoonaMikael Korhonen (Skoda)
40 Martin Vlcek-Karolina Jugasova CZE/CZE (Hyundai)
41 Jari HuuhkaJarno Metso (Skoda)
43 Paulo Nobre-Gabriel Morales BRA/BRA (Skoda)

WRC3-luokan pistetilanne 9/12 osakilpailua

1) Yohan Rossel (FRA) 127
2) Kajetan Kajetanowicz (POL) 112
3) Nicolas Ciamin (FRA) 57
4) Chris Ingram (GBR) 49
5) Emil Lindholm 45
6) Fabrizio Zaldivar (PAR) 43
7) Pepe Lopez (ESP) 36
8) Egon Kaur (EST) 32
9) Mikko Heikkilä 31
10) Onkar Rai (KEN) 30

———-

11) Teemu Asunmaa 28
24) Eerik Pietarinen 13
39) Pekka Keski-Korsu 6
45) Tuomas Skantz 4

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit