Kaanaan SM-rallicrossissa nähtiin vakuuttavia suorituksia – “Ihan saakelin hyvä fiilis”

8.7.2017 / 20:19
Atro Määttä ajoi vakuuttavaan voittoon Kaanaan radalla (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kamppailu rallicrossin SM-pisteistä jatkui lauantaina Kaanaa Centerissä. Kauden kolmas osakilpailu tarjosikin yleisölle aurinkoisen sään lisäksi runsaasti nähtävää läpi päivän ja tiukka taistelu Suomen mestaruuksista vain kiristyy, kun Kaanaan osakilpailun jälkeen on ajamatta enää kaksi osakilpailua.

SuperCar-luokan voitoon ajoi sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Atro Määttä. Koko kilpailun tasaisesti kärkisijoilla kamppailleelle Määtälle Kaanaan voitto oli jo kauden toinen. Finaalissa toisena ajokkinsa toi ruutulipulle Jukka Lautamäki ja kolmas oli Ari-Pekka Niemi. Voittonsa ansiosta Määttä kasvatti johtoaan sarjassa ja miehellä on tällä hetkellä kasassa 75 pistettä. Toiselle sijalle nousi Ari Perkiömäki 64 pisteellä ja kolmantena on Lautamäki (62).

– Hieno päivä. En olisi alkukaudesta uskonut, että ihan näin hyvin menee. Mukava myös nähdä, että yleisöä on kisoissa näin paljon, Määttä toteaa tyytyväisenä.

SRC-luokan finaalissa voiton nappasi varman suorituksen turvin Henri Haapamäki. Toiseksi ajoi Joni-Pekka Rajala ja kolmanneksi itsensä taisteli Toni Niemi. Luokan pistetaulukossa tilanne on jännittävä. Haapamäki nousi suurimman pistepottinsa ansiosta sarjan jaetulle kärkipaikalle Rajalan kanssa (75) ja kolmannella sijalla vain kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta kärkkyy Olli Lavikainen.

– Ihan saakelin hyvä fiilis. Hieno nähdä noin paljon oranssia väriä katsomossa kannustamassa, Haapamäki iloitsi.

Autokrossi-luokka noudatti alkukaudesta tuttua kaavaa. Toni Kuhanen ajoi jokaisessa lähdössä voittoon ja näin ollen Kuhanen pääsi juhlimaan huiman esityksen jälkeen jo kauden kolmatta ykköstilaansa. Luokassa toisen sijan nappasi Tero Tukiainen ja kolmanneksi tuli Tuomas Venäläinen. Hattutemppunsa ansiosta Kuhanen jatkaa ylivoimaisessa sarjajohdossa (87p.). Ennen kilpailua toisena sarjassa ollut Jori Seppälä jäi Kaanaassa kokonaan ilman pisteitä, joten toisen sijan otti haltuunsa Tero Tukiainen (67) ja kolmanneksi itsensä kampesi Tuomas Venäläinen (48).

– Hyvät on fiilikset. Kiitokset huoltojoukoille, että auto toimi taas hienosti. Lähdetään jatkamaan samaan malliin ja katsotaan mitä osataan, Kuhanen myhäilee tyytyväisenä.

Crosskart-luokassa voittoon ajoi ylivoimaisessa vireessä oleva Leevi Lassila. Hienon taistelun jälkeen toiseksi sijoittui Valtteri Koski ja kolmantena podiumille nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Aatu Matikainen. Lassila jatkaa vakuuttavan tuntuisessa sarjakärjessä (86) ennen toisena olevaa Valtteri Koskea (72). Kolmantena on 68 pisteellä Jimi Kalliomäki.

RX Academy -luokan voiton otti nimiinsä Jesse Kallio. Toiseksi ajoi Sami-Matti Trogen ja kolmas oli Kalle Markkanen.

UrheiluUutiset.com oli paikan päällä Kaanaan radalla ja sunnuntaina sivustolla on luvassa runsaasti kuljettajien tunnelmia kilpailun jälkeen, sekä paljon erilaista videokuvaa. Hyppäsimme mm. ainoana mediana Henri Haapamäen fanibussiin kilpailun jälkeen katsomaan kuinka päivän suvereeni voittaja kiitti fanejaan upeasta kannustuksesta.

Teksti: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit