Kaatuminen Valencian päätöskilpailussa ei suuremmin Kalliota masentanut – “Tehtaan johtaja tosi tyytyväinen”

13.11.2017 / 17:42
Mika Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana myös ensi vuonna (Kuva: Philip Platzer / KTM).

[ A- ] / [ A+ ]

Mika Kallio ei saanut samanlaista onnistumista aikaan MotoGP-kauden päättäneessä Valencian osakilpailussa viime viikonloppuna, kuin oli saanut edellisissä ajamissaan villi kortti -kilpailuissa. Kallion kausi 2017 kilpailujen osalta päättyi kaatumiseen ja keskeytykseen.

Mika Kallion kilpailu Valenciassa sunnuntaina päättyi kaatumiseen ja keskeytykseen jo heti kilpailun alkuvaiheessa.

– Se oli vähän erikoinen kaatuminen, ei voinut itse tehdä mitään. Rengas ei varoittanut, vaan löi yhtäkkiä lukkoon, Kallio kommentoi Moottoriurheilu.tv:n tiedotteessa.

Kallio ei ollut ainoa kuljettaja, joka koki vastaavanlaisen, samanlaisesta rengasseoksesta johtuvan kaatumisen. Yksi heistä oli Kallion tallikaveri Pol Espergaro.

– Tiedettiin tuon rengasseoksen riskit, mutta kyllä tietysti täytyi yrittää puristaa, että saisi sijoituksia nostettua. Täytyy vielä analysoida, mitä siinä lopulta tapahtui, mutta lopputulostahan se ei muuta. Harmi, että kävi noin alussa, kun olisi ollut hyvä nähdä, miten homma toimii kisan edetessä, Kallio sanoo.

 

 

“Pääasiassa positiiviset fiilikset tästä vuodesta”

Jo senkin puolesta Kallion heti alussa tapahtunut kaatuminen tuli harmilliseen saumaan, sillä suomalaiskuljettajan vauhti oli ollut hyvää aamun lämmittelyajossa, missä sijoitus oli seitsemäs. Se lupaili tulevaan kilpailuun hyvää.

– Warm upissa saatiin pyörää menemään parempaan suuntaan. Koko viikonloppu on taisteltu ajettavuuden ja renkaiden pidon kanssa, mutta aamu antoi odotuksia, että kisassa oltaisiin voitu olla parempia mitä eilisessä aika-ajossa. Mutta eipä tästä nyt lopulta jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, lähtöruudusta 18. kilpailuun startannut Kallio harmitteli.

Lauantaina Kallio pisti nimensä KTM:n jatkosopimukseen, joka tuo kaudella 2018 testikuljettajan töiden lisäksi kuusi MM-osakilpailua villillä kortilla.

– Pääasiassa positiiviset fiilikset on jäänyt tästä vuodesta. Aikaisemmat kisat meni tosi hyvin ja pyörä on kehittynyt hyvään suuntaan. Mikä tärkeintä, tehtaan johtaja on ollut tosi tyytyväinen mitä on testitiimin kanssa saatu aikaiseksi, Kallio hehkuttaa.

 

2017 race season done. A huge thanks to our team, who did a great job! Lots of respect for the test team, who stepped up…

Julkaissut Mika Kallio 12. marraskuuta 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit