Kahden lajin ruotsalaismestari ajautui haastavaan tilanteeseen – “Olen iloinen, että pomoni teki päätöksen”

25.6.2017 / 08:15
Mattias Ekström on kahden lajin taitaja ja mestari (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun DTM-sarjaa, sekä rallicrossin MM-sarjaa Audilla ajava ruotsalainen Mattias Ekström joutui haastavan valinnan eteen, kun molemmissa sarjoissa ajetaan osakilpailu samana viikonloppuna. Kaiken lisäksi kyseessä ovat Ekströmin kotikisa rallicrossissa ja yksi suosikkikisoista DTM:ssä. Lopullisen päätöksen teki tässä tapauksessa Audi.

Kyseinen viikonloppu on heinäkuun ensimmäinen viikonloppu ja silloin ajetaan DTM:ssä kauden neljäs osakilpailu Norisringin radalla Saksassa, sekä rallicrossin MM-sarjan seitsemäs osakilpailu Höljesin radalla Ruotsissa. DTM-mestaruuden vuosina 2004 ja 2007 voittanut Ekström on tällä hetkellä pisteissä neljäntenä ja eroa kärkeen on vain kahdeksan pistettä. Rallicrossin MM-pisteissä hallitseva maailmanmestari on ennen Höljesin osakilpailua toisena.

Valinta osui lopulta DTM:n suuntaan, eli Ekström kilpailee tulevana viikonloppuna Norisringin radalla.

– Se oli erittäin vaikea päätös, koska kausi on vasta alussa ja Mattiaksella on mahdollisuus mestaruuteen molemmissa sarjoissa. DTM:ssä menestyminen on Audille ensisijainen tavoite. Mattias omaa mahdollisuuden voittaa kolmannen DTM-mestaruutensa tänä vuonna ja hän on aina ollut vahva Norisringin kilpailuissa. Ja kaiken lisäksi kyseessä on Audin kotikilpailu, joten tarvitsemme häntä siellä, Audi Motorsportin pääjohtaja Dieter Gass kommentoi tiedotteessa.

Kolme voittoa tällä kaudella rallicrossin MM-sarjasta saavuttanut ja sarjassa nimikkotiimiään pyörittävä Ekström on tyytyväinen siihen, että hänen ei itse tarvinnut tehdä lopullista päätöstä.

– Olen iloinen, että pomoni (Gass) teki tämän päätöksen puolestani. Todella harmillinen juttu, että kaikista kilpailuista juuri kotikisani Höljesissa, sekä yksi suosikkikisoistani DTM:ssä menevät kalenterissa päällekkäin. Tottakai olisin halunnut osallistua molempiin kisoihin, mutta se ei ole millään mahdollista, Ekström sanoo.

Ekströmin tiimissä hänen itsensä lisäksi kilpailevat Suomen Toomas Heikkinen, sekä latvialainen Reinis Nitiss. Ekströmin paikan Höljesin kilpailussa ottaa P-G Andersson, joka vuonna 2015 sijoittui rallicrossin MM-sarjassa sijalle 13. Andersson on rallin junioreiden maailmanmestari vuosilta 2004 ja 2007.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit