Kahden voiton Rovanperällä hallussaan varsin yllättävän tilaston kärkipaikka

14.9.2021 / 21:21
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen, Kreikan MM-rallin voittajat (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran toinen MM-osakilpailuvoitto nosti puuppolalaisen toden teolla mukaan MM-mitalitaisteluun, uran toisella WRC-kaudella.

Kalle Rovanperän, 20, huikea Kreikan MM-ralli sai komean päätöksen, kun Toyota-kuljettaja oli nopein myös kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella ja näin puuppolalainen nappasi uransa toisen MM-osakilpailuvoiton maksimipistein. Voitosta palkittiin tuttuun tapaan 25 pisteellä ja Power Stagen voitosta viidellä pisteellä. 30 pisteen potti nosti Rovanperän toden teolla mukaan MM-mitalitaisteluun.

– Tämä voitto tuntuu todella hyvältä. Kilpailu oli todella vaativa ja takana on pitkä viikko, paljon uusia pätkiä nuotitettavana ja pitkiä iltoja videoiden parissa. Olin todella onnellinen ylittäessäni maaliviivan voittajana, Rovanperä kommentoi kilpailun jälkeen.

Rovanperän edellä toisena ja kolmantena MM-pisteissä olevat Elfyn Evans ja Thierry Neuville jäivät Kreikassa sijoille kuusi ja kahdeksan, joten Rovanperän ero mitalisijoihin kaventui merkittävällä tavalla. Evansin johto Rovanperään on seitsemän pistettä ja Neuvillen johto enää vain yksi piste. Perjantain jälkeen kilpailua 3,7 sekunnilla Ott Tänakiin nähden johtanut Rovanperä teki ratkaisevan iskun lauantain aamupäivän lenkillä, kasvattaen johdon lähes 40 sekuntiin.

– Perjantaina oli hyvä fiilis. Teimme autoon kuitenkin hieman säätömuutoksia, lauantain erikoiskokeet olivat hieman erilaisia ja fiilis oli muutosten myötä vieläkin parempi. Pystyin ajamaan omaa vauhtiani ja lisäksi nauttimaan ajamisesta, 15 erikoiskokeesta kahdeksan nimiinsä vienyt Rovanperä korosti.

Rovanperä ei tuoreeltaan kilpailun jälkeen lähtenyt vertailemaan kahta MM-voittoaan, Viron ja Kreikan ykkössijoja, mutta nosti esiin ne erilaiset lähtökohdat mitkä näihin kahteen kilpailuun lähdettäessä Rovanperällä oli.

– Virossa odotukset olivat hieman suuremmat, kaikki tiesivät, että pystyisimme olemaan nopeita ja että meidän auto olisi hyvä. Mutta täällä nopeutemme oli kysymysmerkki, meillä ei ollut siitä niin paljon tietoa, Rovanperä muistutti.

Kreikan MM-ralli, Akropolis Ralli, oli ollut MM-sarjassa edellisen kerran mukana vuonna 2013. Voidaan kuitenkin sanoa, että nykyiselle WRC-karavaanille kyseessä oli uusi kilpailu, eikä vähiten vuonna 2017 käyttöön otettujen nykyisten “WRC-tykkien” ansiosta. Tässä kohtaa pienemmällä kokemuksella MM-sarjaa kokeneimpiin kilpakumppaneihin verrattuna kiertävä Rovanperä ei siis joutunut antamaan tasoitusta, vaan lähtökohdat olivat melko lailla kaikille samat.

– Tänä vuonna uusissa kilpailuissa, kun muut kuljettajat eivät tiedä erikoiskokeita entuudestaan, niin se aina helpottaa meidän tilannetta, koska he joutuvat tekemään uudet nuotit ja ajamaan niillä ensimmäistä kertaa. Näytimme täällä, kun erikoiskokeet ajettiin ensimmäisen kerran, että pystymme olemaan nopeita, kun muilla ei ole kokemusta erikoiskokeista aiemmilta vuosilta, Rovanperä nosti esiin yhden ylivoimaisen voittonsa “salaisuuksista”.

 

Ott Tänak oli parhaana Hyundai-kuljettajana Kreikan MM-rallissa toinen (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Meidän täytyi keskittyä varmistamaan kakkossija”

Neljäntenä MM-pisteissä oleva Rovanperä nousi Kreikan voiton jälkeen kärkeen tilastossa, mikä saattaa yllättää. Kun MM-sarjasta on nyt ajettu yhdeksän osakilpailua, on Rovanperä johtanut MM-rallia useamman erikoiskokeen ajan kuin muut kuljettajat, muun muassa neljän osakilpailuvoiton MM-pistejohtaja Sebastien Ogier.

Kauden avauksessa Monte Carlossa tammikuussa Rovanperä johti yleiskilpailua yhden erikoiskokeen ajan. Seuraavan kerran Rovanperä nähtiin johtoasemassa kesäkuussa Keniassa ja myös siellä yhden erikoiskokeen ajan. Virossa uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa juhlinut Rovanperä vei nimiinsä kilpailun avauserikoiskokeen ja tehdessään paluun takaisin johtoon neljännen erikoiskokeen jälkeen, säilytti Rovanperä asemansa aina maaliin asti.

Yhteensä Rovanperä johti Viron MM-rallia 22 erikoiskokeen ajan, mikä on tällä kaudella MM-sarjassa kovin noteeraus yhden MM-rallin osalta. Kreikassa Rovanperän nimi komeili tulosluettelon ykkösrivillä 13 erikoiskokeen ajan ja yhteensä “johtopätkiä” MM-pisteneloselta löytyy 37 kappaletta. Tilastossa toisena on Neuville (36), kolmantena Ogier (34) ja neljäntenä Tänak (33). Kärkinelikko on täysin omaa luokkaansa, sillä viidentenä olevan Evansin tilastolukema on 12.

Tänak, vuoden 2019 maailmanmestari, on ajanut tänä vuonna eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja, mutta MM-pisteissä virolaisen sijoitus on vasta viides ja mahdollisuudet MM-mitaliin ovat karkaamassa, Kreikasta tulleesta kakkossijasta huolimatta. Tänäk on tänä vuonna voittanut yhden osakilpailun, Rovaniemellä helmikuussa, sekä ollut kerran toinen (Kreikka) ja kerran kolmas (Kenia).

– Haastavan viikonlopun päätteeksi tämä kakkossija tuntuu hyvältä. Meillä ei ollut mikään helpoin mahdollinen ralli, mutta teimme kovasti töitä löytääksemme autoon parannusta ja saadaksemme fiilistä paremmaksi ja sen suhteen olikin joitain positiivisia signaaleja olemassa. Kalle oli huippuiskussa heti startista lähtien, joten meidän täytyi vain keskittyä varmistamaan kakkossija, Tänak kertasi viikonloppuaan Kreikassa.

Tänak on saavuttanut MM-mitalin joka kausi vuodesta 2017 lähtien. Kahden vuoden takaisen maailmanmestaruuden lisäksi palkintokaapista löytyy kolme MM-pronssia, vuosilta 2017, 2018 ja 2020.

 

Sebastien Ogier on vahvasti matkalla kohti uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Annoin kärkikaksikon mennä omia menojaan”

Kun ajamatta on vielä Jyväskylän, Espanjan ja Italian Monzan osakilpailut, on Kreikassa kolmanneksi sijoittuneen Ogierin MM-pistejohto tallikaveri Evansiin nähden jo 44 pistettä. Neuville parhaana Hyundai-kuljettajana puolestaan on jäänyt Ogierista jo 50 pistettä. Ranskalainen onkin vahvasti matkalla kohti uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta. Vuonna 2013 käynnistyneen Ogierin valtakauden on onnistunut rikkomaan tähän mennessä vain Tänak.

– Strategia koko viikonlopun ajan oli vahvistaa MM-pistejohtoa. Saimme kilpailuun erittäin vahvan startin, kun perjantaina aurasimme teitä ja olimme kuitenkin lähellä kärkeä. Se oli enemmän kuin etukäteen odotin. Lauantai-aamuna oikea rytmi löytyi heti, mutta sitten ne osuudet missä meillä oli ollut hankalaa nuotituksen aikaan, osuudet missä pito vaihteli ja näkyvyys oli huono, pysyttelin liikaa mukavuusalueellani. Samaan aikaan Kalle suorastaan lensi ja myös Ott oli erittäin nopea, Ogier myönsi.

Siinä missä Ogier sai ajaa ongelmista vapaan kilpailun, kärsivät mestaruustaistelun kannalta pahimmat uhkaajat, Evans ja Neuville, autojensa tekniikkamurheista heti kilpailun ensimmäisenä pitkänä ajopäivänä.

– Sen jälkeen mitä Thierrylle ja Elfynille tapahtui perjantaina, minun täytyi olla fiksu. Siirsin egon syrjään ja annoin kärkikaksikon mennä omia menojaan. Vaikka se ei ollutkaan mikään nautinnollinen tilanne, niin ajoin kuitenkin fiksun kilpailun, mikä oli positiivista mestaruustaistelun kannalta, Ogier hehkutti.

Rovanperän esiin nostamat “videosulkeiset” olivat olleet osa myös Ogierin kilpailuarkea.

– En ole niin tottunut katsomaan videoita myöhäisiltaan asti kuten nuoremmat kaverit ja tunnen oloni hieman kuolleeksi juuri nyt. Nuotitusvaihe oli vaikea ja siksi meidän täytyi varmistaa paljon asioita videolta. Illat olivat lyhyitä. Tänään aion nukkua hyvin, Ogier hymyili Kreikan MM-rallin jälkeisen virallisen lehdistötilaisuuden päätteeksi.

Rallin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan Keski-Suomen sorateillä lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, Jyväskylän toimiessa tuttuun tapaan kilpailun keskuspaikkana.

Kreikan MM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) 3.28.24,6
2) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 42,1
3) Sebastien Ogier-Julien Ingrassia FRA/FRA (Toyota) + 1.11,3
4) Dani Sordo-Candido Carrera ESP/ESP (Hyundai) + 3.01,0
5) Gus Greensmith-Chris Patterson GBR/IRL (Ford) + 5.45,0
6) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 6.42,7
7) Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul FRA/BEL (Ford) + 6.54,4
8) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) + 8.41,1
9) Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson NOR/GBR (Skoda) + 9.02,5 WRC2
10) Marco Bulacia Wilkinson-Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG (Skoda) + 9.19,2 WRC2

———-

14) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 13.55,6 WRC3

Rovanperän keskinopeus: 84,1 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 8, Ogier 3, Tänak 3, Neuville 1

MM-pistetilanteet 9/12 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Sebastien Ogier (FRA) 180
2) Elfyn Evans (GBR) 136
3) Thierry Neuville (BEL) 130
4) Kalle Rovanperä 129
5) Ott Tänak (EST) 106
6) Takamoto Katsuta (JPN) 66
7) Craig Breen (IRL) 60
8) Gus Greensmith (GBR) 44
9) Dani Sordo (ESP) 43
10) Adrien Fourmaux (FRA) 36

———-

11) Teemu Suninen 17
14) Jari Huttunen 10
16) Esapekka Lappi 7

Autonvalmistajat

1) Toyota 397
2) Hyundai 340
3) M-Sport Ford 153
4) Hyundai II 44

Kalle Rovanperän palkintosijoitukset MM-sarjassa

1. Viro 2021
1. Kreikka 2021
2. Rovaniemi 2021
3. Ruotsi 2020
3. Belgia 2021

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, FIA:n virallinen lehdistötilaisuus

 

Maaginen Rovanperä kesytti legendaarisen Akropolis Rallin ensi yrittämällään

Ranskalaisvoittaja hylättiin, Lindholm nousi kolmanneksi – “Virheetön viikonloppu”


Facebook kommentit