MOTORSPORT

WRC: Tallit allekirjoittivat hybridisopimuksen – “Merkittävä edistysaskel”

Rallin MM-sarjassa käynnistyy ensi vuonna hybridiaika. Sopimuksen uusista tekniikkasäännöistä ovat allekirjoittaneet kaikki rallin MM-sarjan nykyiset kolme tallia.

Rallin MM-sarjassa on viime aikoina eletty epävarmoissa tunnelmissa tulevaisuuden osalta, kun hybridiaikaan siirtyminen on tuonut erilaisia haasteita nykyisille MM-sarjan talleille ja muun muassa Hyundain kohdalla koko alkuvuoden ajan ovat vetäytymishuhut olleet vahvasti esillä. Nyt tilanteeseen saatiin kuitenkin hyvä uutinen, kun rallin MM-sarja ilmoitti kaikkien kolmen nykyisen tallin allekirjoittaneen kolmevuotisen sopimuksen hybridisääntöjen osalta.

– Ei ole liioiteltua sanoa, että kestävän hybriditeknologian käyttöönotto rallin MM-sarjan pääluokassa on yksi tämän urheilun suurimmista virstanpylväistä. Tälläinen merkittävä edistysaskel on erittäin tervetullut MM-sarjan 50-vuotisjuhlakaudelle, rallin MM-sarjan promoottorin toimitusjohtaja Jona Siebel hehkuttaa tiedotteessa.

Nykyisillä säännöillä on kilpailtu rallin MM-sarjassa vuodesta 2017 lähtien ja nykyiset kolme mukana olevaa tallia, Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford, ovat jokainen yltäneet viimeisen neljän vuoden aikana vähintään yhteen maailmanmestaruuteen.

– Yhdessä FIA:n ja autonvalmistajien kanssa rallin MM-sarjan promoottori on täysin sitoutunut vihreämpien autojen käyttöönottoon rallin MM-sarjassa. Hybridi-voimansiirto on olennainen osa autoteollisuutta, kun maailma etenee kohti kestävämpää tulevaisuutta ja on selvää, että rallin MM-sarja on mukana tässä kehityksessä, Siebel korostaa.

Rallin MM-sarjan kuluvan kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa 22.-25. huhtikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com