Kaisa Eiristölle välivuosi toi uuden projektin – “Molemmat enemmän kuin innoissaan”

17.3.2021 / 15:59
Kaisa Eiristö ja Aada Turpeinen (Kuva: Kaisa Eiristö Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Hienoa menestystä kartingista saavuttanut Kaisa Eiristö päätyi vaikean koronavuoden jälkeen pitämään välivuotta kilpailemisesta kilpailukauden 2021 osalta. Tuo välivuosi ehti tuskin edes alkaa, kun riihimäkeläisen eteen tuli uusi ja mielenkiintoinen projekti.

Kaisa Eiristö, 25, aloitti kartingin jo 7-vuotiaana ja hieno ura on tuonut tähän mennessä palkintokaappiin muun muassa yhden Suomen mestaruuden, kaksi SM-hopeaa, Viron mestaruussarjan pronssia, sekä IAME Series Finland -sarjan kakkossijan, jonka myötä riihimäkeläinen pääsi kilpailemaan maailman IAME Series -finaalissa Ranskassa.

Aivan kuten niin monella autourheilijalla, niin myös Eiristöllä koronavuosi 2020 toi omat vaikeutensa lajin harrastamiseen.

– Kausi 2020 oli moneltakin osin haastava, mutta myös silmiä avaava. Vallitseva tilanne aiheutti omat haasteensa ja epävarmuutensa. Kauden päätavoitteet, MM- ja EM-kisat, jäivät meiltä valitettavasti kokonaan ajamatta haastavasta tilanteesta johtuen, Eiristö kirjoitti tiiminsä Facebook-sivulla aiemmin tammikuussa.

Koska tilanne koronan suhteen ei ole suinkaan helpottunut tänä vuonna, teki Eiristö kilpailemisen suhteen ison päätöksen.

– Kaudella 2021 on tarkoitus viettää välivuotta ja keskittyä elämään myös karting-ratojen ulkopuolella. Vuosi 2021 tulee olemaan vähintäänkin yhtä epävarma urheilun saralla kuin mennyt vuosi, mikä vaikuttaa päätökseemme. Epävarmuus tulevasta kaudesta sai ajattelemaan välivuotta tavoitteellisesta kilpailemisesta. Päätöksen tekeminen ei ole ollut helppoa, Eiristö korostaa.

Eiristö nousi kesällä 2019 toden teolla ison yleisön tietoisuuteen, kun Jyrki Järvilehto sanoi naisille tarkoitetun W Series -sarjan kilpailun tv-kommentaattorin roolissa kesken kilpailun, että toivoisi näkevänsä juuri Eiristön W Series -sarjassa tulevaisuudessa.

– Kiva kuulla, että Jyrki kannustaisi minua W Series -sarjaan mukaan! Kaikki ovet pidetään tottakai auki ja sarja vaikuttaa kiinnostavalta. Itseltäni ei kuitenkaan löydy mielestäni tarvittavaa kokemusta formuloista mistä olisi sarjaan hakiessa hyötyä. Pitäisi päästä kunnolla harjoittelemaan ja kokeilemaan formulaa, Eiristö kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille elokuussa 2019, kuultuaan Järvilehdon toiveista.

 

 

“Monipuolinen ja kovatasoinen kausi tulossa”

Sen lisäksi, että Eiristö on saavuttanut kartingista paljon menestystä, on hänellä ollut myös iso ja merkittävä rooli toimia esikuvana etenkin niille nuorille tytöille, jotka tähän varsin miesvoittoiseen lajiin mukaan haluavat.

– Karting on antanut mahtavia onnistumisia ja myös urheiluun kuuluvia pettymyksiä. Kaikki nämä ovat kuitenkin kasvattaneet ja opettaneet paljon. Saavutuksia on tullut, mutta tärkeimpänä pidän kuitenkin esikuvana olemista nuorille kuljettajille. On ollut hienoa auttaa ja tsempata tulevia autourheilun lupauksia. Mahtavaa on ollut myös pärjätä näin miesvaltaisessa lajissa, mikä ei ole itsestäänselvyys, Eiristö muistuttaa.

Aiemmin talvella julkaistu Eiristön kirjoitus päättyi sanoihin, jotka jo ikään kuin enteilivät mitä oli tulossa.

– Toivon suuresti, että olen ollut hyvä esikuva ja kannustaja kaikille nuorille kuljettajille ja etenkin nuorille tytöille. Jatkossa haluan edelleen auttaa, sekä kannustaa nuoria eteenpäin urheilun parissa, Eiristö toivoi.

Kansainvälisenä naistenpäivänä, 8. maaliskuuta, Eiristö sitten ilmoitti, että tulee tänä vuonna toimimaan Aada Turpeisen, 14, mekaanikkona ja ajovalmentajana.

– Olen seurannut Aadan, lupaavan nuoren naiskuljettajan, matkaa jo pidemmän aikaa ja haluan nyt omalta osaltani lähteä auttamaan häntä unelmiensa saavuttamisessa, Eiristö hehkutti.

Turpeinen tulee tänä vuonna kilpailemaan kartingin SM-sarjassa OK-luokassa Koski Motorsport -tiimissä, sekä IAME Series Finland -sarjassa Senior-luokassa SFN Motorsport -tiimissä.

– Monipuolinen ja kovatasoinen kausi tulossa! Tavoitteenamme on tutustua uusiin luokkiin ja sarjoihin, sekä harjoitella kilvanajoa. Molemmat osapuolet ovat enemmän kuin innoissaan, mutta nöyränä lähdetään yhdessä opettelemaan uutta. Harvinaista naismekaanikko ja -kuljettaja -tiimiä lähdetään kokeilemaan mielenkiinnolla, Eiristö päätti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Kaisa Eiristö Racingin Facebook-sivu


Facebook kommentit