Kakkossija pitää Pietarisen Opel-sarjan kärjessä – “Anti erittäin positiivinen”

18.6.2019 / 18:18
Eerik Pietarinen taituroi Stemweder Berg Rallissa Opel-sarjassa toiseksi (Kuva: Sascha Dörrenbächer).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Opel Adam Cupin kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Stemweder Berg Rallin merkeissä Stemwedessä, Saksassa. Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen taituroivat kaksikon kauden kolmannessa Saksassa ajetussa asfalttikilpailussa toiseksi.

Stemweder Berg Ralli ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina Stemweden ympäristössä, Saksassa. Kun 14 erikoiskokeesta yksi peruttiin, jäi kuljettajille urakoitavaa 13 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 139 kilometriä sateiden kastelemilla asfalttiteillä.

Kyseessä oli Opel Adam Cupin kauden kolmas osakilpailu. Ensimmäisen osakilpailun, Saarland-Pfalz Rallin maaliskuussa, vei nimiinsä Eerik Pietarinen, joka heti asfalttidebyytissään Saksassa oli huippuvauhdissa ajaen voittoon. Toinen osakilpailu toukokuussa puolestaan jouduttiin keskeyttämään heti alkuvaiheessa surullisen tapahtuman seurauksena, kun yksi kilpailijapareista menehtyi rajun ulosajon aiheuttamiin vammoihin.

Sarjan kolmannessa osakilpailussa ei Pietarinen voittovauhtiin asti yltänyt, mutta tuusulalainen ajoi silti erinomaisen kilpailun ajaen kahden pohja-ajan myötä toiseksi. Kilpailun suvereeni ykkönen oli luxemburgilainen Gregoire Munster, joka oli nopein 11 erikoiskokeella ja voittomarginaaliksi muodostui lopulta reilu minuutti. Pietarinen oli erittäin tyytyväinen siihen miten kilpailu hänen osaltaan sujui.

– Tuntui siltä, että olen ottanut ison askeleen eteenpäin asfaltilla kilpailemisen salojen suhteen. Tulimme tähän kilpailuun suoraan Sardiniasta, missä kävimme nuotittamassa MM-rallin reitin tulevaisuutta varten. Sen takia meille ei jäänyt aikaa ajaa kilpailuun valmistavaa testiä. Siitä huolimatta tuntuma autoon oli heti alusta lähtien erittäin hyvä ja pystyin keskittymään ajamiseen ja siihen tapaan, jolla haluan erikoiskokeille “hyökätä”, Pietarinen kommentoi.

Pietarisen ja Raitasen kausi jatkuu seuraavaksi heinäkuussa ajettavalla Rally Estonialla, missä kaksikko hyppää Skoda Fabia R5 -auton uuteen kehitysversioon. Samainen kalusto tulee olemaan alla myös Suomen MM-rallissa elokuussa.

– Tämän kilpailun anti oli erittäin positiivinen, opittiin paljon ja se ilman muuta antaa vielä hieman lisää ekstrabuustia soralla ajettavaan kotikisaamme, Pietarinen käänsi katseet jo kohti Jyväskylää ja Keski-Suomen sorasirkusta.

Stemweder Berg Ralli ja Opel Adam Cupin tulokset

1) Gregoire Munster (LUX) 1.38.27,8
2) Eerik Pietarinen + 1.04,3
3) Tim Wacker (GER) + 3.30,8
4) Ashley Field (GBR) + 3.46,7
5) Nick Loof (GER) + 3.52,0

Pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 78
2) Tim Wacker (GER) 56
3) Gregoire Munster (LUX) 50
4) Ashley Field (GBR) 41
5) Sebastian Johansson (SWE) 39

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit